Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail şiddeti: Olayları takip eden gazeteciler yaralandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        CPJ, yaptığı açıklamada, ''İsrail makamları, güvenlik güçlerinin protestoları takip eden gazetecilere zarar vermemesini sağlamalı ve gazetecileri plastik mermi ile vuran polis memurlarıyla askerlerin saldırılarını araştırmalı.'' ifadelerine yer verdi.

        CPJ'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Temsilcisi Ignacio Miguel Delgado, "Gazeteciler, İsrail güvenlik güçlerinin onları plastik mermilerle pervasızca vuracağından korkmadan Kudüs'teki gösterileri takip edebilmelidir." dedi.

        Gazetecilerin sosyal medya paylaşımlarına ve çalıştıkları medya kuruluşlarının haberlerine göre, İsrail güvenlik güçlerinin 7-10 Mayıs tarihleri arasında Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki protestoları takip eden en az 8 yerel ve uluslararası gazeteciyi yaraladığı kaydedildi.

        Açıklamada, 7 Mayıs'ta Anadolu Ajansı (AA) Orta Doğu Haberleri Editörü Turgut Alp Boyraz ile AA foto muhabiri Mostafa Alkharouf ve AA kameramanı Faiz Abu Rmeleh'in de İsrail askerleri tarafından atılan plastik mermilerle çeşitli yerlerinden yaralandıkları bilgisine yer verildi.

        Aynı gün Saleh Zighari, Atta Awisat ve Abd al-Aafu Zughayer adlı Filistinli gazetecilerin de yaralandıkları belirtildi.

        Açıklamanın devamında, İsrail polisinin 10 Mayıs'ta da Alkharouf ve Abu Rmeleh'in yanı sıra AA muhabiri Esat Fırat'ın da yine plastik mermilerle yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

        Yaralı gazeteci sayısı, iki bölgesel basın özgürlüğü grubu olan Skeyes Medya ve Kültürel Özgürlük Merkezi ile MADA Kalkınma ve Medya Özgürlüğü Merkezinin yaptığı yazılı basın açıklamaları ile de doğrulandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ