Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstiklal Marşı kabulü sözleri ve mesajları 12 Mart!İstiklal Marşı kabulü ile ilgili en güzel, anlamlı sözler ve mesajlar!
        1

        İstiklal Marşı kabülü sözleri ve mesajları araştırılmaya başlandı. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal Marşı'mızın kabulünün üzerinden 101 yıl geçti. Her yıl 12 Mart tarihinde kutlanan Milli marşımızın kabülünün yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimiz yad edilecek. İşte, 12 Mart İstiklal Marşı kabulü ile ilgili en güzel sözler ve mesajlar!

        2

        12 MART İSTİKLAL MARŞI KABULÜ İLE İLGİLİ EN GÜZEL SÖZLER VE MESAJLAR

        AIIah bu miIIete bir daha İstikIaI Marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Eroy

        Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!

        3

        Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

        Ya İstiklal ya ölüm diyerek Kurtuluş Savaşı destanı yazan ve bu toprağı vatan yapan yiğitlerin kurduğu bu cennet ülkenin milli marşı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümü kutlu olsun.

        4

        Türk Milleti istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

        Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

        Mehmet Akif Ersoy, yürekleri çelikleştiren İstiklal-l Marşı’nı yazmak suretiyle, İstiklal Harbi’nin manevi cephesinde dövüşen kahramanlardan biri olmuştur.

        Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Mehmet Akif Ersoy

        5

        İstiklal Marşı benim değil Türk Milleti'nin eseridir. Mehmet Akif Ersoy

        Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor. Akif Ersoy

        Türk milleti tarihe damgasını İstikIâI Harbi iIe vurdu. İstikIâI Harbi İstikIâI Marşı'nın temin ettiği mantık ve iradeyIe kazanıIdı. İsmet Özel

        Akif'in en büyük meziyeti, her mısrasını inanarak yazmış oImasındadır. Onun içindir ki İstikIaI Marşı, hiçbir babayiğit tarafından benzeri yazıIamayan aIev gibi bir şiirdir. Peyami Safa

        6

        İSTİKLAL MARŞI KABULÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI

        Türk’ün hürriyetine dokunulamaz.”(Atatürk) Bağımsızlığımız sembolü olan İstiklâl Marşımızın Kabulünün 101. Yılı kutlu olsun.

        Türk Milleti istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. AtatürK

        Ezelden beridir hür yaşamış ve her daim hür yaşayacak olan bu aziz milletin hür ve bağımsız olduğunun en büyük simgelerinden olan İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıl dönümü kutlu olsun. Aziz şehitlerimizin ve marşımızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy’un ruhları şad olsun.

        Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!

        O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değiIdir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın! M. Akif Ersoy

        7

        İSTİKLAL MARŞI KABUL TARİHİ

        1 Mart 1921 günü başkanlığını Mustafa Kemal Paşa'nın yaptığı Meclis görüşmelerinde İstiklal Marşı tafsilatlı olarak tartışılır. Verilen teklifin oylama ile kabulü üzerine, Hamdullah Suphi Bey İstiklal Marşı'nı okumak üzere kürsüye çıkar: Mehmet Akif'ten şiiri yazmasını kendisinin istediğini, şairin ikramiye nedeniyle yarışmaya katılmayı uygun görmediğini, ancak görüşmeler neticesinde Mehmet Akif'i ikna ettiklerini, elemelerden kalan son altı şiirle birlikte Mehmet Akif'in

        şiirini Meclis'in seçimine sunduklarını söyler. Ardından, İstiklal Marşı'nı kürsüden okur.

        Mehmet Akif'in yazdığı İstiklal Marşı bu görüşmeden on iki gün sonra Meclis'te yapılan türlü tartışmalardan sonra kabul edilir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ