Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'FETREKÇAYI ISLAH PROJESİ'NİN ŞU ANA KADAR HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYORDU'

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir programı kapsamında Tire Süt Kooperatifi'ni ziyaret edip, Tire Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda çiftçilerle buluştu. Ardından AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ’ın Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini anlattığı tanıtım toplantısına katılan Bakan Yumaklı, daha sonra Torbalı ilçesine geçti. Bakan Yumaklı, burada Fetrek Çayı’na ilişkin açıklamada bulundu. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 2015 yılında planlamalarına başladığı ve 2019 yılında da bitirdiği Fetrek Çayı Islah Projesinin son halini görmek için Torbalı'ya geldiğini belirten Bakan Yumaklı, "Bu çayın ıslahı, 22 kilometrelik belki de Türkiye'de bir benzeri olmayan büyük bir çevre projesi. Hem çevresel etkilerin, o dönemki yaşanan kötü görüntülerini ya da burada oluşacak olan bir takım olumsuz çevre koşullarının engellenmesi adına yapılmış hem de bu işlemler bittikten sonra rekreasyon alanlarıyla İzmir halkının kullanımına sunulmak üzere teslim edilecek bir proje. Ancak o dönemde Torbalı Belediyesi'ne gelen yerel yönetim bu projeye gereken ilgiyi göstermemiş. Açıkçası buraya projenin son durumunu görmek için geldiğimizde hayal kırıklığına uğradık. Çünkü şu ana kadar bu önemli projenin hayata geçirilip İzmir halkının kullanımına sunulması gerekiyordu" dedi.

        "Şu anki AK Parti Torbalı Belediye başkan adayı Özgür Erman Çağlayan’ın başarı sağlamasının akabinde kendisine destek vererek bu projenin 5 yıllık bir gecikmeyle birlikte İzmir halkının kullanımına sunulmasını sağlamak istiyoruz" diyen Bakan Yumaklı şöyle devam etti:

        "Tamamlandığında belki çevrede ve farklı ülkelerde benzerlerine az rastlanır bir kullanım alanı olacak. 5 yıllık gecikmeyi de tolere edecek şekilde umuyorum ki yerel yönetimlerimiz, bu konuya ilgi gösterecektir. Milyarlarca liralık bir yatırım yaparak 22 kilometre uzunluğunda bir kanalın, nehrin temizlenerek, rehabilite edilerek ve rekreasyon alanların tamamlanmasıyla önemli bir sonuca ulaşabilecekken bu hale gelmesi üzücü. Bu vesileyle İzmir halkına burayı kullanmak için Torbalı ve İzmir için gerçek belediyecilikle buluşturmak üzere 31 Mart'ta tercihlerini bu yönde yapmalarını diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler