Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘HARMANDALIÇÖPLÜĞÜ SORUNU ÇİĞLİ’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK’

        Menemen’in ardından Alaybey Tersanesi önünde otobüs üzerinden halkı selamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karşıyaka İskele ve Bostanlı güzergahı üzerinden geçerek Çiğli’deki halk buluşmasına katıldı. Çiğli Kaymakamlık binası karşısında toplanan kalabalığa seslenen Özel, “Çiğli’nin kendine yakışır, örgütten gelen, genç, dinamik hizmet etmek için sabırsızlanan belediye başkanı Onur Emrah için Karşıyaka’nın başarılı belediye başkanı, iyi ekip kuran ne yapmak istediğini bilen, İzmir’i cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir dünya kenti yapacak Cemil Tugay için son 1 hafta. Onlar omuz omuza çalışacaklar. Çiğli Belediyesi’nde çalışanların ufak sorunları var. Maaşlarda bazı gecikmeler oluyordu. O konuyu görüştük. Pazardan sonra o iş Onur’a emanet. 1992’den beri Harmandalı’da vahşi depolama yapılıyor. Onur çevre mühendisi. İZSU'da 2012’de göreve başladı. Atıklar, çöpler onun konusu. El ele, omuz omuza verecekler Harmandalı çöplüğü sorununu Çiğli’nin gündeminden çıkaracaklar. AK Parti’nin Çiğli adayının vaadini gördüm, seçilirse İZBAN’ı aşağı alacakmış. İZBAN'ın üstünün işletmesi belediyeye, alt yapısı Ulaştırma Bakanlığı’na ait. İZBAN’ı aşağı almak için belediye başkanı olmaya gerek yok. İktidardaysan söyle partine alsın aşağı, elinden tutan mı var?" dedi.

        ‘İZMİR’İN ÖZGÜRLÜKLERİNİ ALMAK İSTİYORLAR’

        31 Mart yerel seçimlerinin iktidarın yerelden dengelenmesiyle ilişkili olduğunu ifade eden Özel, “Birileri İzmir’in üzerine kara bulutlar getirmek istiyor. İzmir’e çökmek istiyorlar. Varlıklarına, sosyal hayatına çökmek istiyorlar. İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar. Bunun için hemen rozetlerini çıkardılar, bilbordlardan ampulleri sildiler, partilerini unutturmaya çalıştılar. İzmir’in iskeleleri vakıflara, Asansör’ü tarikata verilecek. İzmirlilerin malları İzmirlilerden alınacak, hesapları budur. Sonra başlayacaklar yaşam biçimine karışmaya. ‘Karışmayacağız, bıyıkları azalttık, rozetleri çıkardık, ramazan da olsa meyhaneleri dolaştık’ diyorlar, ‘İki klip çektik İzmirliyi kandırdık’ sanıyorlar. İzmir’de kimin ne giydiğine, ne yediğine, nerede ibadet ettiğine karışmaz. Ama İzmir kendine de karıştırtmaz. Kayyum atamasını İzmir asla kabul etmez. Bu süreç geneldeki iktidarın yerelden dengelenmesi sürecidir. Asla kötü söz söylemiyor, kavga etmiyoruz. Kimlik siyasetinde değil onun istediği konularda emeklinin hakkı için onlarla kavga edeceğiz." dedi.

        İzmir programının son kısmında Bayraklı’da düzenlenen iftar programına katılan Özel, burada yaptığı konuşmada Bayraklı Belediye başkan adayı İrfan Ünal’ın gençlik kolları başkanlığı yapan, belediye meclis üyeliği görevini yürüten bir partili olduğunu söyledi. Konuşmasında, bir daha ne Bayraklı’da ne de Türkiye’nin hiçbir kentinde hiçbir afetten gözyaşı dökerek ayrılmamayı dileyen Özel, “Rusya’da yapılan saldırıda 160’a yakın kişi IŞİD militanları tarafından, sözde din için bir şeyler yaptığını söyleyenler tarafından katledildi. Sayın Putin’e ve Rusya büyükelçisine üzüntülerimizi ileten bir mesaj yolladım." diye konuştu.

        ‘ADAM GİBİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’

        CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay ise “Seçime 1 hafta kaldı. Kendi yönettiği şehirlerde festivalleri iptal eden, kadınlar şiddete uğradıkları halde yeterli önlem almayan, ülkenin demokrasisiyle ilgili sıkıntı çıkarırken, toplumu birbirine düşman ederek siyaset yapanlara bir ders verin. Malımla, mülkümle tertemiz karşınızdayım. Bütün İzmir’i bu seçimde ayağa kalkmaya davet ediyorum. 14 ve 28 Mayıs’ta genel seçimi kaybettik diye üzüldük. Bir karar vermemiz lazım. Biz mücadele mi edeceğiz yoksa korkup oturacağız mı? Seçileceğimi biliyorum. Adam gibi çok iyi bir belediye başkanı olacağım. Vatan, millet, insanlar için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler