Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘HERDAİM MİLLETİMİZİN HİZMETİNE KOŞTUK’

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Göktaş, engelli vatandaşlar ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi. Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı da katıldı. Programda konuşan Bakan Göktaş, Gazze başta olmak üzere, dünyanın çeşitli yerlerinde zulme maruz kalanlara iyi dileklerde bulunarak, “İzmir tarihiyle, doğal güzellikleriyle ve konumuyla ülkemizin nadir şehirlerinden biridir. İzmir tarihin pek çok döneminde medeniyetlerin gözdesi olmuş kadim bir şehirdir. Geçmişi binlerce yıla uzanan bu şehrin kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engelli kardeşlerimize, şehit yakınları ve gazilerine karşı sorumluluklarımız var. Cumhurbaşkanımız liderliğinde her daim milletimizin hizmetine koştuk." dedi.

        ‘İZMİR’E 21,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK’

        “Ülkemizin dört bir yanına kazandırdığımız büyük eserlerle, dev yatırımlarla şehirlerimizin çehresini değiştirdik." diyen Bakan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Bakanlık olarak, aile ve sosyal hizmetler alanında İzmir’e 21,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. ‘Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ hedefimiz doğrultusunda, ülkemiz için, İzmir için, insanı merkeze alan sosyal politikalar yürütüyoruz. Bugün İzmir’de 15 sosyal hizmet merkezimizle kadın, erkek, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımıza destek oluyoruz. 52 çocuk evinde 262 çocuğumuzun aile sıcaklığında büyümelerini sağlıyoruz. Sosyal Ekonomik Destek programımızla İzmir’de 6 bin 766 çocuğumuz için ailelere destek oluyor, aile birliğini ve bütünlüğünü koruyoruz. Bu programımızla İzmir’de ailelere 750 milyon lira kaynak tahsis ettik. 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 5 umut evimiz ve 64 huzurevimizle yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak yuvalar sunuyoruz. Evde bakım yardımımızla engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine destek oluyoruz."

        ‘İZMİR, ENGELLİ DOSTU BİR ŞEHİR OLACAK’

        İzmir’de 20 binden fazla vatandaşın bahsedilen hizmetlerden faydalandığını aktaran Bakan Göktaş, “İzmir’de bulunan 31 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor, dertlerine derman oluyoruz. Bu kapsamda vatandaşımıza 17 milyar liralık yardım sağladık. Yeni dönemde gerçek belediyecilikle, tüm İzmirli kardeşlerimize hizmetlerimizi eksiksiz sunmaya devam edeceğiz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hayata geçirdiğimiz sosyal politikaları büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda son 22 yılda engelli kardeşlerimiz için eğitim, bakım, rehabilitasyon, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Engelli vatandaşların bakımlarının evde yapılmasına öncelik veriyoruz. Gündüz bakım ve rehabilitasyon merkezlerimizle, umut evlerimizle hem engelli kardeşlerimize hem de ailelerine destek oluyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerle el ele vererek şehirlerimizi daha yaşanabilir kılıyor, gençlerimize daha güzel bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Önümüzde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek evlatlarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemize ve şehirlerimize yeni eserler kazandıracağız. Bugüne kadar hep beraber nice engeller aştık, nice başarılara ulaştık. Şimdi önümüzde önemli bir dönemeç daha var. 1 Nisan sabahında, Cumhur İttifakı’mızla İzmir’de yeni bir başlangıç yapacağız. Hamza Dağ başkanımızın engelli vatandaşlarımız ve aileleri için bizi heyecanlandıran projeleri var. Özellikle İzmir’e kazandıracağı mola evleri, engelli bakım merkezleriyle, vereceği eğitim ve finans destekleriyle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yardımcı olacak, hayatlarını kolaylaştıracak. İzmir, engelli dostu bir şehir olacak. Hep birlikte 'Eşsiz İzmir' diyecek, büyük bir özveriyle bu şehrin güzel insanlarına hizmet edeceğiz. Yeni dönemde de inşallah İzmir, gerçek belediyecilik diyerek yoluna devam edecek. İzmir hak ettiği eser ve hizmet belediyeciliğine kavuşacak." ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler