Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "CHP son yaptığı kurultaydan sonra sahip olduğu yeni ruh ve mücadele azmiyle bu seçimde Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu" dedi.

        CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Tarihi bir gün yaşandığını dile getiren Tugay, "31 Mart 2024 tarihi, hiçbir zaman unutamayacağımız bir seçim galibiyetini yaşadığımız bir gün olarak hatırlanacak. Şu an itibarıyla İzmir'de açılan sandıkların yüzde 40'ından fazlasının bize gösterdiği sonuç hep yüzde 50 civarında bir oyla büyükşehri kazandığımız, en yakın rakibimiz AK Parti'nin adayına 14 puan civarında bir farkla galibiyeti kazandığımız göründüğü kadarıyla kesin gibi. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

        'GEÇEN DÖNEME GÖRE DAHA FAZLA İLÇENİN YÖNETİMİMİZDE OLACAĞI ÇOK AÇIK'

        İzmir'in hakkını korumak için çok yoğun çalıştıklarını vurgulayan Tugay, "İzmir'in dört bir köşesinde on binlerce CHP'li emek harcadı. Her birinin hakkı ödenmez. CHP son yaptığı kurultaydan sonra sahip olduğu yeni ruh ve mücadele azmiyle bu seçimde Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu. Almakta olduğumuz sonuçlar gösteriyor ki; Türkiye'de halkımızın beklediği yeni siyaseti karşılayan yepyeni bir CHP anlayışı ve kadrosu var. Sadece İzmir'de kazandığımız zaferin mutluluğunu hissetmenin ötesinde tüm Türkiye'yle ilgili mutluluk yaşamamızı sağlıyor. Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. İlçelerdeki sayım devam ediyor. Bazı ilçelerde çok yakın sonuçlar var. Ancak en olumsuz haliyle bile geçen döneme göre daha fazla ilçenin bizim yönetimimizde olacağı çok açık" diye konuştu.

        'EGE BÖLGESİ'NİN TAMAMI CHP'NİN YÖNETİMİNE GİRİYOR'

        "Türkiye haritalarında şu anda görünüyor ki Ege Bölgesi'nin tamamı CHP'nin yönetimine giriyor" diyen Tugay, şunları söyledi:

        "Türkiye'de pek çok yeni il CHP'li belediye başkanları tarafınca yönetilecek. Bundan sonrası bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. İzmir'de ve aldığımız bütün illerde fark yaratacağımız belediyecilik hizmetlerini halkımıza göstereceğiz. Bize güvenlerini artıracağız ve arkasından gelecek genel seçimde iktidarı kazanacağımıza inanıyoruz. Bunu mitinglerimizde, toplantılarımızda, halkla buluşmalarımızda anlattık. Bu hedeflediğimizi söyledik. Bu hedefin ilk adımını gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz."

        '31 MART VE SONRASI BU ÜLKE İÇİN GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI OLACAK'

        Tugay, "İstediğimiz şey önce gençlerimizin, çocuklarımızın bu ülkede geleceklerinin olduğuna dair umutlarını kaybetmemeleri. Sonrasında kendisini sahipsiz hisseden, sahip çıkılmasını bekleyen emeklilerin, yaşlıların, engellilerin, hastaların bizim güvencemiz altında olacağını bilmeleri. Önümüzdeki dönemde halkçı ve sosyal demokrat politikalarımızı en üst seviyelere çıkartarak insanlara hizmet edeceğimiz ifade etmek isterim" dedi. Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu büyük ve güzel zaferin kazanılmasında emeği olan, başta seçmenlerimize bize verdikleri oyları nedeniyle, daha sonra parti örgütü üyelerimize gecesini gündüzüne katarak sahada çalıştıkları için, bugün de sabahın da erken saatlerinden itibaren sandık başlarında görev yapan tüm görevlileri ayrı ayrı tebrik ediyorum. İzmir'in hakkını koruyan herkese teşekkür ederim. İçleri rahat olsun, emanet bizdedir. Bundan sorası için İzmir'in değerlerini yücelterek, bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir CHP'li umutsuzluğa kapılmasın, sorumluluğumuzun bilincindeyiz, her zamankinden daha fazla mücadele edeceğiz. Ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılardan en kısa zamanda çıkartacağız. Bu ülke bizim, Cumhuriyet bizim. Halkımızın bir parçasıyız. Halen sandıklarla ilgili görevleri devam eden arkadaşlarımıza son ana kadar vazgeçmeden görevlerini sürdürmelerini rica ettiğimi söylemek isterim. 31 Mart ve sonrası bu ülke için güzel günlerin başlangıcı olacak. Hepimize hayırlı olsun, İzmir'i ve Türkiye'yi kutluyorum. CHP adına mücadele eden tüm neferleri kutluyorum."

        'BAŞLATTIĞIMIZ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN HALKTA KARŞILIK BULDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le konuşup, konuşmadığıyla ilgili bir soruya Tugay, "Genel başkanımızla telefon görüşmesi yaptım. İzmir'de seçim sonuçlarının nasıl gittiğine dair kendisine bilgi verdim. Kendisi aradı bizi. Gerçekten çok heyecanlıydı. Genel başkanımızın heyecanı bizim de heyecanımız. Hepimiz seçim sonuçlarının netleşmesini bekliyoruz. Ondan sonra daha kesin ifadelerde bulunacağız. Ama başlattığımız mücadelenin, değişim ve dönüşüm hareketinin halkta bir karşılık bulduğunu, insanlarımızca bunun anlaşıldığını, desteklendiğin görüyoruz. Bu bize büyük bir güç veriyor, bu gücü hepimiz hissediyoruz. Zannediyorum genel başkanım da hissediyor ve bu yönde kendi düşüncelerini ifade edecektir. En kısa zamanda kendisini İzmir'e bekliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında bu zaferi kutlamak için bütün kentler ve CHP'liler kendisini bekliyor olacak. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan kendisidir. Bizleri birleştiren, azim veren, inancı aşılayan kendisidir. Genel başkanımızla gurur duyuyorum. Türkiye'nin umudu olduğuna, bizlere çok güzel bir gelecek için çalışacağını ve başarı getireceğine inanıyorum" diye yanıt verdi.

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda kurulan balkonla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Tugay, "İzmir'in balkonları güzeldir. Balkonlarda biz çay içeriz. Çay içmelerini tavsiye ederiz. Hava da güzel" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler