Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 'Kan ağlıyor' deyimi gerçek oldu!

        22 yaşındaki hasta, kırmızı gözyaşlarıyla doktorları şaşkına çevirdi. Uzmanlar, tıpta haemolakriya olarak bilinen kan ağlamanın çok nadir bir tıbbi durum olduğunu söyledi.

        Daily Mail'de yer alan habere göre; yapılan testler karşısında kan ağlayan adamın sağlığının normal olduğu tespit edildi. Ayrıca doktorlarkanlı gözyaşlarının sebebinin tespit edilemediğini bildirdiler.

        Gözlerinden iki kez kan aktığını gören ismi verilmeyen adam vakit kaybetmeden hastaneye gitti ancak yapılan testler herhangi bir sorun olmadığını gösterdi.

        BMJ Vaka Raporları'nda yazan doktorlara göre; bu durumun altta yatan birkaç nedeniolabilir.

        KAN AĞLAMANIN YAKLAŞIK YÜZDE 30'UNUN SEBEBİ BİLİNEMİYOR

        Baş yazar Dr. Robert James, “Haemolakriya, hastanın normal gözyaşı yerine kanlı gözyaşlarına sahip olduğu bir durumdur ve bir dizi hastalığın belirtisidir" diye konuştu.

        Kan ağlamanın yaklaşık yüzde 30'unun sebebi bilinemiyor.

        Dr.Robert James, “Kanlı gözyaşı göz arkasındaki bezlerde (lakrimal) bir tümörün göstergesi olabilir. Ciddi bakteriyel konjonktivit veya gözde lokal yaralanma da bunun sebebi olabilir" açıklamasında bulundu.

        Dr. James sözlerini şöyle sürdürdü: "Gözlerdeki enfeksiyonlar, yüz yaralanmaları, gözlerde veya göz etrafında tümörler, burun kanaması veya kan hastalıkları da kan içeren gözyaşı üretimine yol açabilir" dedi.

        REKLAM
        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ