Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) KAYSERİ'de, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Tekir Yaylası'nda yaşayan ve 'Anadolu sincabı' olarak bilinen gelengiler, havanın ısınmasıyla ortaya çıktı.

        Tekir Yaylası'nda bulunan gelengiler, havaların ısınmasıyla birlikte görülmeye başlandı. Toprak altındaki yuvalarından çıkan gelengiler, görenlerin dikkatini çekiyor. Sevimli hareketleriyle Kayseri'de ilgi odağı olan gelengiler, zaman zaman Erciyes Üniversitesi kampüsünde de görülüyor.

        GELENGİ

        Gelengi ya da geleni, sincapgiller familyasının yer sincapları oymağından, kuzey yarımkürede yayılım gösteren 38 türü olan kemirgen cinsidir. Gelengiler, 14-40 santimetre boyunda, koloni halinde yaşar ve iki ayağı üzerine dikilip etrafa bakmasıyla bilinir.DHA-Genel Türkiye-Kayseri Olcay DÜZGÜN

        2020-07-08 10:10:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler