Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kitap okumak neden uykumuzu getirir? İşte ilginç gerçek!
        1

        Günlük koşuşturmacının ardından kitap okumak, zihinsel olarak rahatlatıcı ve eğlenceli bir aktivite. Ancak ne var ki kitap okurken yavaş yavaş uykulu bir ruh haline geçiyoruz. Peki, bu neden oluyor?

        2

        İnsanlar, genelde sessiz ve rahat ortamlarda kitap okur. Bu rahat ortam, beyne uyku öncesi yaşanan rahatlama dönemini hatırlatır ve beyin bunu, kişinin uyku hazırlığı olarak algılar.

        3

        Diğer bir sebep ise sessiz ortamlarda beyni uyanık tutacak herhangi bir uyarının olmamasından kaynaklanır. Rahatlayan zihin; kişinin uykulu hissetmesi için ideal bir atmosfer oluşturur.

        4

        Bu, zaman zaman rahatlatıcı bir uykunun kapısını açsa da bazen kitap okuma zevkini bozabilir de. Bunu engellemek için yapılabilecek birkaç basit yöntem bulunuyor.

        İlk olarak, kitap okumayı sabahları yapabilir veya sesli kitapları tercih edebilirsiniz.

        5

        Bununla beraber; kitabı yatağınız olmayan bir yerde okuyabilirsiniz. Böylece beyniniz, yataktaki kadar rahat hissetmeyecek ve daha uyanık olacaktır.

        Bunları tercih etmiyorsanız, hafif de olsa bir gürültünün olduğu yerlerde kitap okuyabilirsiniz böylece siz kitap okurken, beyniniz uyarıcı seslere karşı uyanık kalabilir.

        Kaynak: Mental Floss

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ