Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Üniversitesi gibi hizmet veren KOMEK, 12 ilçede ve 42 kurs merkezinde eğitimin hizmetinde olmaya devam ediyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KOMEK) 20182019 eğitimöğretim yılının ikinci dönemine hızlı başladı. Kuruluşunun 15. yılını yaşayan KOMEK, Kocaeli’nin 12 ilçesinde ve 42 kurs merkezinde kaliteli ve ücretsiz eğitim anlayışı ile hizmet vermeye devam ediyor. İkinci dönemde de binlerce vatandaş KOMEK’in meslek ve sanat eğitim kurslarından yararlanıyor.

        Şubat tatili ile ara verilerek 4 Şubat Pazartesi günü başlayan eğitimler 200 ayrı branşta 48 bin 3 kursiyer ile devam ediyor. Vatandaşlar bu dönemde de sanat kurslarının yanı sıra özellikle istihdam kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Zira bu kurslardan başarılı olarak sertifika alan kursiyerler vasıflı çalışan kimliği nedeniyle iş bulma imkânına kavuşuyor. Servis elemanlığından, gaz altı kaynakçılığına, kuaförlükten, doğal gaz iç tesisatçılığı, Fiber Optik, Pişmaniye Yapımı, Servis Elemanlığı ve Havuz Suyu operatörlüğüne kadar geniş bir yelpazede olan istihdam branşları, KOSGEB ve İşkur ile yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Kurslarıyla vatandaşları iş sahibi yapıyor.

        KOMEK bu dönemde de hayata geçirdiği birbirinden değerli projelerini devam ettiriyor. Kursiyerlerin aldıkları eğitimin zekatını temsil eden KOMEK Vefası özellikle çocukların kalplerinde adeta taht kurdu. Minik öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan kursiyerler onlara atkı, bere, paltolar dikti. Bir başka proje olan Aile Okulu ise ikinci dönemle birlikte başladı. Aile Okulunun 10. döneminde yine birbirinden önemli eğitimciler KOMEK kursiyerlerine aile, ergen ve çocuk ilişkisi ile yaşam konusunda önemli bilgiler sundu.

        KOMEK, eğitimleriyle Bilge Şehir Kocaeli değerlerine sahip çıktı. Kocaeli’nin kültür mozaikleri arasında yer alan asırlık lezzetleri, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değeri KOMEK’te açılan branşlarla halka öğretiliyor. Bu sayede bir yandan Bilge kentin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilere istihdama katkı sağlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler