Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Korona vaka sayısı son dakika açıklama: Artacak! 16 Ocak korona vaka sayısı açıklandı mı?

        Korona vaka sayısı 16 Ocak verileri henüz açıklanmadı. Dün açıklanan veriler ise yine 60 binin üzerinden kaydedildi. Bununla birlikte Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın yaptığı "Vaka sayıları artacak, tespit edemeyeceğiz!" açıklaması ise tedirgin etti. Peki, 16 Ocak korona vaka sayısı verileri ne zaman açıklanacak? İşte emrak edilip araştırılan detaylar...

        15 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI

        15 Ocak Cumartesi günü Türkiye'de yapılan Covid-19 testlerini, vaka ve vefat sayılarını içeren günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel vaka sayılarını paylaştı.

        REKLAM

        Buna göre, son 24 saatte 384 bin 263 Kovid-19 testi yapıldı, 63 bin 967 kişinin testi pozitif çıktı, 177 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 52 bin 016 oldu.

        18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,96 birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,23 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 139 milyon 071 bin 821 doza yükseldi.

        VAKALAR ARTACAK, TESPİT EDEMEYECEĞİZ!

        Prof. Dr. Ceyhan, gelişmiş ülkelerin çoğunun da uçağa binerken veya kalabalığa girerken PCR testi istemediğine dikkat çekerek, "Ama şart koyuluyordu; o da aşı şartıydı ve Omicron'un giderek yaygınlaşmasıyla kısıtlayıcı kurallar geldi ama dünyada bu kısıtlayıcı kuralları iyice gevşeterek test sayısını azaltan tek ülkeyiz, bu şekilde uygulama yapan hiçbir ülke duymadım. Bunun sonucunda olacak şey çok açıktır; vaka sayıları artacak ama biz bunu tespit edemeyeceğiz çünkü öyle bir karar açıklandı ki artık temaslı taraması yapılmayacak, temaslılara test yapılmayacak, sadece belli belirtileri olanlara yapılacak" diye konuştu.

        Omicron'un belirtilerinin farklı olduğunu belirten Prof. Dr. Ceyhan, "(Omicron) Daha hafif seyrediyor. Bu şu demek; çok nadir test yapacağız, vakaları tespit etmeyeceğiz. Omicron nedeniyle vaka sayıları ülkelerde hızla artarken, Türkiye de 60-70 binlerde idare ediyor. Anlaşılan bu şekilde de olmaya devam edecek ancak bugün açıklanan karar hiçbir şekilde bilimsel olarak doğru, kabul edilecek veya tartışılacak bir karar değil. Bu resmen 'Omicron yayılsın, her gün şu kadar insan ölsün, bu durumu sürdüreceğiz' anlamına geliyor. Hedefi bilemem ama neticede ortaya çıkacak durum budur" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ