Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kraliçe II. Elizabeth'in Ölümüyle Yeniden Gündemde! The Crown Dizisi İlk Sırlara Yükseldi
        1

        70 yıl boyunca Birleşik Krallık tahtında hüküm süren 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül Perşembe günü hayatını kaybetti. Başta İngiliz Kraliyet ailesi olmak üzere Kraliçeyi seven herkes bu ölüm haberiyle birlikte derin bir hüzne boğuldu. Kraliçe'nin hayatıyla ilgili her detay dikkat çekerken gelişmeler yakından takip edildi. Netflix'te yayınlanan ve Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasını anlatan The Crown dizisi listelerin üst sıralara yükseldi! Diziye ilgi tüm dünya genelinde hızla arttı.

        2

        Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği Netflix dizisi The Crown, 5. sezonunun yayınlanmasına birkaç ay kala listelerin üst sıralara yükseldi. Kraliçe'nin hükümdarlık dönemini işleyen kurgusal yapım, tüm platformlar genelinde en çok izlenen diziler arasında girdi.

        3

        Yayın platformlarının verilerini analiz eden FlixPatrol'a göre The Crown, 72 ülkede Netflix'in en çok izlenen ilk 10 dizisi arasına girmeyi başardı.

        Dizi, Netflix'te 11 Eylül itibarıyla Ukrayna'da birinci; Bulgaristan, İtalya ve Malta'da ikinci sıraya yerleşti. Türkiye'deyse listeye 9. sıradan girdi.

        4

        Aynı zamanda 11 Eylül itibarıyla The Crown dizisi dünya genelinde Cobra Kai, Devil in Ohio ve Diary of a Gigolo'dan sonra Netflix'te en çok izlenen 4. yapım oldu. Dizi, 4 Eylül haftası aynı listede 16. sıradaydı.

        Bunun yanı sıra The Crown, tüm yayın platformlarındaki izlenmeler birlikte değerlendirildiğinde dünya çapında ciddi bir ilerleme kaydettiği görüldü.

        5

        TelevisionStats.com'daki verilere göre dizi, dünya genelinde en çok izlenen 7. yapım oldu. The Crown'ı geçen diziler ise şunlar oldu:

        House of the Dragon

        Cobra Kai

        Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

        Game of Thrones

        Devil in Ohio

        Stranger Things

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ