Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Her hafta bir Fransız markası boykot edilecek

        Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Fransa meclisinde sözde Ermeni soykırımın inkarını suç sayan teklifin kabul edilmesine ilişkin olarak, “Her hafta bir Fransız markasını kamuoyuna ilan edeceğiz ve boykot listesinin sayısını bu şekilde artırarak çoğaltacağız “ dedi.

        Deniz, yasa teklifinin kabul edilmesini talihsizlik olarak değerlendirdi. Deniz, Fransa'ya bu konuda Türkiye tüketicisinin tepkisini en doğru şekilde ileteceklerini, bunun yolunun da ekonomik yaptırım olduğunu söyledi. Boykot konusunu iki ucu keskin bir kılıca benzeten Deniz, şunları kaydetti: “Bir taraftan boykot ettiğimiz ülkeyi cezalandırırken, diğer taraftan boykot kapsamındaki ülkenin mal ve hizmetlerini ülkede satan yerli girişimciye de zarar verebiliriz. Bu kaygıları gözeterek ve ayrıca konuyu sürekli gündemde tutabilmek amacıyla her hafta bir Fransız markasını kamuoyuna ilan edeceğiz ve boykot listesinin sayısını bu şekilde arttırarak çoğaltacağız.”

        İLK MARKA YARIN

        Boykot yapılacak ilk markayı yarın ilan edeceklerini, her hafta bir markanın buna ilave olacağını söyleyen Deniz, burada boykotu sürdürebilir ve uygulanabilir kılmayı amaçladıklarını vurguladı. Deniz, “Tüketici tüketimden gelen gücünü kullanacaktır ama asla kendi yerel markasına zarar vermeden... Daha stratejik ürünlerden başlayacağız. Mesela parfüm bugün çok fazla anlam ifade etmeyecektir ama marketler zinciri daha anlamlı olacaktır” dedi. Deniz, tüketicinin tepkisinin ikincil unsur olduğunu, esas tepkinin kamu ihalelerinden gelmesi gerektiğini de belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ