Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Babanın fendi oğulu yendi

        ABD Kongresi seçimlerinde hezimete uğrayan Başkan George W. Bush için belki asıl yenilgi aralarındaki sevgi-nefret ilişkisi basına malzeme olan babasının yardımına muhtaç duruma düşmesi oldu. Baba-oğul birbirlerine kaçıncı başkan olduklarını gösteren '41' ve '43' diye seslendiğinden, 43'ün imdadına yetişen 41 kendi Dışişleri Bakanı James Baker başkanlığındaki Irak Çalışma Grubu'nun önerilerini devreye sokmakla kalmayıp kendi CIA Başkanı Robert Gates'i de Savunma Bakanı yaptırdı. 43'ün bunları hazmetmesinin zor olduğunu anlatmak için Times, geçmişin sayfalarını şöyle bir karıştırdı.

        Eski bir alkolik olan Bush, 1970'lerde içkili halde araba kullanırken komşunun çöp tenekesini devirince babasından fena azar işitmiş. Bush 'Burada dövüşerek halledelim ister misin' diye meydan okuyunca baba-oğulu teskin etmek ailenin 'Daha parlak evladımız' diye kabul ettiği Jeb'e düşmüş. Jeb babasına kardeşinin Harvard İşletme Okulu'na girdiğini söyleyince, George "Hayır, o okula gitmeyeceğim, yalnızca size oraya girebileceğimi göstermek istedim" diye diklenmiş. Yale'den mezun olan Bush, aday olduğu ilk Kongre seçimini kaybetmiş. Ancak hafızalarda, kampanyası sırasında kimliğini çıkarıp adının babasınınkinin tıpkısının aynısı olmadığını kanıtlamaya çalışmasıyla yer etmiş.

        İdolü Reagan

        Petrol şirketini batırdığında yine babasının dostlarının desteği sayesinde iflastan kurtulan Bush, buna rağmen 2000 başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti'nin aday yarışında kendisine rakip olan Senatör John McCain'e "Babam gibi olmak istemiyorum, Ronald Reagan'a benzemek istiyorum" demiş. Babasının Körfez Savaşı'nda Irak'ın bugünkü haline gelineceğini öngörerek geri durduğu işgali gerçekleştirmesinin ardından da Bush'un ağzından babası için şu sözler dökülmüş: "Onunla politika tartışarak vakit harcamıyorum. Onun hayatta olabileceğinden çok daha bilgili olduğumu biliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ