Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

The International Herald Tribune'ün 6'ncı Lüks Tüketim Konferansı'nda konuşan 64 yaşındaki moda efsanesi Ferre, Türkiye'nin Roma, Bizans ve Osmanlı'yı kapsayan çok derin bir kültüre sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Türkiye Doğu ve Batı'nın tam ortasında olduğu için hem Doğulu hem de Batılı. Tekne gezintisi yaparken Boğaz'ın ortasında ben de bu duyguyu hissettim. Türkiye bir değişim noktası, burada kültürler arası değiş tokuş yapılıyor. Genç Türk tasarımcılar bu mirastan faydalandığı sürece uluslararası platformda pazar şansı elde edebilir."

Fantezi yolculuklar...
Koleksiyonlarını hazırlarken stil ve renk olarak en çok Hindistan'dan esinlendiğini dile getiren Ferre, "Koleksiyonlarımı hazırlarken fiziksel olarak değil ama fantezi olarak yolculuklara çıkıyorum" dedi. Hindistan'ın yanı sıra Afrika, Meksika ve Arjantin'in de kendisini etkilendiğini belirten Ferre, Türkiye'den henüz ilham almadığını söyledi.
Ferre, International Herald Tribune'ün moda editörü Suzy Menkes'in yeni koleksiyonunu İstanbul'da sunmayı düşünüp düşünmediğini sorması üzerine, "Ayarlarsanız yeni koleksiyonumu Milano yerine İstanbul'da sunabilirim" diye yanıtladı.

'Değişimi koklayın'
Pringle of Scotland ve Aquascutum markalarının sahibi Aquascutum Group Başkanı Kim Winser, "Türkiye'nin son 10 yılda ne kadar geliştiğini görebilir, hissedebilir, tadabilir hatta koklayabilirsiniz" dedi. Daha önce Türkiye'den sadece ürünlerinin yüzde 10'unu tedarik eden Marks & Spencer'ın şu anda bu rakamı yüzde 55'e çıkardığını anlatan Winser şunları söyledi:
"İstanbul neden trend yaratmakta yeni bir Barcelona olmasın? İstanbul, yeni İstanbul olmalı ve modanın merkezine oturmalı. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum. İstanbul köklerine ve tarihi mirasına bağlı kalarak, buna gerçekten ve derinden inanarak, öte yandan yeni, modern yüzünü göstererek, yaratıcılığa odaklanarak moda merkezi olabilir."

Ermenegildo Zegna Türkiye Genel Müdürü Lasorte:

Lüks, İstanbul'u klişeden kurtardı
Dünyanın en lüks giyim markaları arasında yer alan Ermenegildo Zegna'nın Türkiye Genel Müdürü Francesco Lasorte, lüks tüketim konferansı sayesinde Türk turizminin klişelerden kurtulduğunu söyledi. Lasorte, "Buradaki pahalı mücevherlere, kürklere takılıp kalmamak lazım. Bu toplantı İstanbul'un birçok açıdan ilginç olduğunu ortaya koydu. İstanbul'un herkesin duymaya alıştığı klişelerden ibaret olmadığı anlaşıldı" dedi.
Toplantının Türkiye'nin dışa karşı tanıtımı açısından büyük bir başarı olduğunu kaydeden Lasorte, "Dışarıdan Türkiye'ye bakanlar bu yönünü eksik görüyorlardı. Ermenegildo Zegna dünyada çok iyi bilinen bir marka. Türkiye'de ticari ve üretim anlamında bulunduğumuzun görülmesi çok iyi bir katkı oldu" diye konuştu. Toplantıda İstanbul mimarisinin güzelleşmesi gerektiğinin de tartışıldığını anlatan Lasorte, şöyle devam etti:
"İstanbul'un güzel binalara ve mahallelere ihtiyacı var. Boğaz manzarası ve eski eserler dışında mimari olarak çok zayıf. Bu durum dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul'un statüsüne yakışmıyor."
Lasorte, dokuz ay içinde İstinye Park'ta yeni bir mağaza açmayı planladıklarını kaydetti.


Papa'nın tercümanı Lüks Tüketim Konferansı'nda
Ferre'nin Onursal Kurucu Başkanı Gianfranco Ferre'nin konuşmasını İtalyancadan İngilizceye Sedat Bornovalı çevirdi. Bornovalı geçen ay Türkiye'ye gelen Papa 16. Benedictus'un da tercümanlığını yapmış ve Sultanahmet Camii'ni ziyaretinde yanında bulunmuştu. İtalyanca, İngilizce, Fransızca ve Latince bilen Bornovalı, 15 yıldır rehberlik yapıyor.

Mİlliyet

 

 

BAKMADAN GEÇME