Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK burs ve yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 KYK burs/ kredi ve yurt başvuru tarihleri açıklandı mı?
        1

        KYK burs/ kredi ve yurt başvuru tarihleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran günlerinde düzenlenen YKS sınav sonuçları 20 Temmuz Perşembe günü ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanırken adayların tercih işlemleri de is 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YKS yerleştirme işlemlerinin ardından adayların gözü "KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru tarihleri belli oldu mu?" sorusuna çevrildi. İşte 2023 burs ve yurt başvuru tarihlerine ilişkin merak edilen detaylar...

        2

        KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        Geçtiğimiz sene KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Bu sene de ilk yerleştirme işlemlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ağustos ayının sonunda KYK yurt başvuru işlemlerinin başlaması bekleniyor.

        3

        KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

        Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.

        Bu yılki KYK burs ve kredi başvurularının da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ