Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Çinli girişimci Wang Ning, küresel ekonomik belirsizlik döneminde alışveriş yapanların tüketime devam etmesini sağlayacak bir formül buldu.

Bu pazar, Wang'ın kurucusu ve yöneticisi olduğu Pop Mart şirketinin Salı günü rekor kıran sonuçlar yayınlamasına yardımcı olan ve artık her yerde bulunan 'Labubu' gibi ürünlerin sonucu. Bu, artık öyle büyük bir pazar ki, hırsızlık çetelerinin bile hedefi. Çirkin peluşlar aynı zamanda yıldız isimlerin koleksiyonunda yer alan, binlerce dolar değerindeki tasarımcı çantalarından sarkan ve dünya çapında rağbet gören aksesuarlar haline geldi.

Şirketin yılın ilk yarısındaki geliri, 13,88 milyar yuan'a yani yaklaşık 1,93 milyar dolara ulaştı ve şirketin 2024 yılı satışlarını geride bıraktı. Pop Mart'ın Hong Kong'da listelenen hisseleri, büyük ölçüde Labubu'nun ABD'de ve Avrupa'daki popülaritesi sayesinde bu yıl 3 kattan fazla arttı. Şirketin ilk yarıdaki toplam gelirinin yüzde 40'ı ise Çin dışındaki satışlardan oluştu. Z kuşağı tüketicileri, en yeni Labubu peluşlarını ve diğer figürlerini kapmak için saatlerce Pop Mart mağazalarının önünde kuyrukta bekliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ