Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Pınar Altuğ ateş püskürdü

        HABERTURK.COM

        Ünlü oyuncu Cem Davran’ın kişisel Twitter hesabından kadınlarla ilgili paylaştığı mesajı tepki çekmeye davem ediyor. Konuyla ilgili Instagram hesabından düşüncelerini paylaşan Pınar Altuğ ateş püskürdü. İşte güzel yıldızın o sözleri...

        "Çocuk büyütmenin annenin görevi olduğu söylemi her zaman olmakla birlikte son zamanlarda daha fazla ve yüksek sesle söylenmeye başlandı. Özellikle çalışan kadınları suçluluk duygusuna boğan bu söylem her kesimden ve sadece erkeklerden değil, kadınlarda da gelebiliyor. Anneliğe kutsal, fedakar, çok önemli gibi sıfatlar verilmesi bir gerçeği yansıtmakla beraber, kadını çalışma yaşamından koparmak için de kullanılmaktadır. Kadının sadece çocuk bakımını önemseyerek, işten ayrılması erkekler tarafından desteklenir. Böylece çocukla igili tüm sorumluluğu gönül rahatlığı ile kadına bırakarak, kendi çocukla ilgili sadece maddi sorumluluğu taşıyacak sanırlar. Oysa bu kadının çalışması ile ilişkili değildir ve bakım, ilişki sorumluluğu almayan, sadece para getiren baba, baba olmaktan çok bir banka olarak görülmektedir.

        Ayrıca çocuğun gelişimi için gerekli baba ilgisi olmadığı için gelişim sorunları çıkmaktadır. Tüm bunlara çalışımadığı, kendine ilişkin şeylerden vazgeçtiği için mutsuz olan annenin varlığı eklenince sorunlar artmaktadır. Çalışma nedeni ile çocuklarına ve eşlerine zaman ayıramayan erkeklerin başarılı olduklarını iddia etmeleri zordur. Eş ve çocuklar ruhsal sıkıntılar yaşasalar da, babanın boşluğunu başka şeylerle ya da birbirleri ile doldurabilmektedirler. "Ben çalışırken anlamadım, eşim çocukları büyütmüş ve çok iyi büyütmüş” diye eşine övgü yağdıran erkekler, aslında kendi kaçırdıklarını, başarısızlıklarını ve bir anlamda suçlululuk duygularını dile getirmektedir. Bir çocuğun dünyaya gelmesi için bir kadın ve erkeğe ihtiyacı vardır. Doğa bunu sadece çocuğun oluşması için değil, gelişimi için de bu şekilde kurgulamıştır. Çocuklar yanlarında, onlara zaman ayırabilen ama onları ilgi ile boğmayan, güven duyacakları ve ulaşabilecekleri anne babalar isterler. Kolaydır konuşmak, sorumluluğu almadan başkasına yüklemek, emek vermediğin çocuğa sadece dünyaya getirirken katkın oldu, maddi destek oldun diye sahip çıkmak övünmek gerçekten kolaydır. Zor olan gerçekten ana-baba olabilmektir, sağlıkta, hastalıkta, sorunlarda, uykusuzlukta, övünürken, kızarken, severken, yedirirken, temizlerken, ders çalıştırırken zordur..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ