Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Dünya Artistler Futbol Şampiyonası, Art-Futbol

        Şarkıcı, oyuncu, gazeteci ve eski futbolculardan oluşan Türk ünlüleri 1-0 geriye düştükleri karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak hem Türkiye adına bir ilke imza atmış oldular hem de mücadele ettikleri D grubunda lider oldular. Karşılaşmada Ersin Korkut ve Sarp Levendoğlu’nun ortaya koydukları mücadele seyirciden büyük alkış alırken başaralı oyuncuların, futbolda da ne kadar yetenekli olduklarını göstermiş oldular. Sahaya “her yer kömür karası #Soma” pankartı ile çıkan Türk ünlülere İngiliz futbolcuları da destek verirken, karşılaşma öncesi Soma’da hayatını kaybeden madden işçileri için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        Şarkıcı, oyuncu, gazeteci ve eski futbolculardan oluşan Türk ünlüleri 1-0 geriye düştükleri karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak hem Türkiye adına bir ilke imza atmış oldular hem de mücadele ettikleri D grubunda lider oldular. Karşılaşmada Ersin Korkut ve Sarp Levendoğlu’nun ortaya koydukları mücadele seyirciden büyük alkış alırken başaralı oyuncuların, futbolda da ne kadar yetenekli olduklarını göstermiş oldular. Sahaya “her yer kömür karası #Soma” pankartı ile çıkan Türk ünlülere İngiliz futbolcuları da destek verirken, karşılaşma öncesi Soma’da hayatını kaybeden madden işçileri için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 1 Hazirana kadar devam edecek olan Dünya Artistler Futbol Şampiyonası’na şarkıcı, oyuncu ve sporculardan oluşan kadrolarıyla 16 ülkenin ünlü isimleri katılıyor. Rusya'nın ev sahipliği yaptığı turnuvaya bu yıl Rusya, Brezilya, İngiltere, Almanya, İsrail, İran, İtalya, Kazakistan, Kore, Hollanda, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Estonya ve Japonya katılıyor.

        “GRUPTAN ÇIKABİLİRİZ”

        Oyuncu Ersin Korkut, “ Çok güzel bir turnuva. Dünya Kupası öncesinde dünyanın birçok ülkesinden gelen şarkıcı, sanatçı ve eski futbolcularla burada çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. İlk karşılaşmamızda İngiltere gibi güçlü bir takımı yenerek başlamak güzel oldu. Umuyorum ki İsrail’i de yenerek gruptan çıkmayı garantiler ve yolumuza devam ederiz” dedi.

        D Grubu’nda İngiltere, İsrail ve Slovenya ile mücadele edecek olan Türkiye’nin kadrosunda şu isimler yer alıyor: Cansel Elçin, Feridun Düzağaç, Siyamend Kaçmaz, İbrahim Kendirci, Ersin Korkut, Sarp Apak, Hakan Meriçliler, Zafer Peker, Mehmet Esen, Umut Kurt, Sarp Levendoğlu, Mustafa Kemal Öztürk, Adil Karaca, Ender Alkan, Koray Kasap, Umut Zen, Olgu Baran Kubilay, Uğur Akyürek, Teoman Topçu, DenizCem, Giray Dursun, Burhan Sahin, Burak Eskioglu, Barış Açık ve Volkan Tomak.

        Futbol dışında 31 Mayıs'a kadar maçı olmayan iki takım "Sokolniki" parkta konserler verecekler. Tanınmış sanatçılar arasında İngiliz Tenors of Rock, East 17 ve Nazareth grupları, Alman Fools Garden ve Fransız sanatçı Manolo — Voice of the Gypsy yer alacak. 31 Mayıs tarihinde Türkiye - Hollanda takımları ve Toto Cutugno konserleri gerçekleşecek. Türkiye adına sahneye: Badem grubu, Adil Karaca, Umut Zen, DenizCem, Zafer Peker, Uğur Akyürek ve sürpriz bir star daha sahne alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ