Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor "Evleneceğim kadının soyadını alabilirim"

        Bu aralar haleti ruhiyemde, ritmimde dingin. Bu albümdeki dokuz şarkıya da yansıdı” diyor...

        HT MAGAZİN / OYA DOĞAN-ÖZEL RÖPORTAJ

        Murat Boz, 'Aşklarım Benden Büyük' adlı yeni albümüyle dinleyicilerinin kalbine dokunacak ve gönül sazlarını titretecek gibi görünüyor. Zira albümdeki tüm şarkılar "Aşk yalandır" diyenlere inat, aşkın çok güçlü bir duygu olduğuna ve her şeye rağmen elimizden kaçıp gitmesine izin verilmemesi gerektiğine atıfta bulunuyor. Bu albüm hareketli şarkılarla tanınan Murat Boz'un slow şarkılarda da ne kadar başarılı olduğunun kanıtı adeta. Murat, şu sıralar haletiruhiyesinin dingin olduğunu ve bunu albüme yansıttığını söylüyor. Şarkıcı Murat Boz'la, benim ise okul arkadaşımla albümünü bahane edip 12 yıl sonra buluştuk. Hem geçmişi yâd ettik hem de albümünü konuştuk.

        ■ 'Aşklarım Büyük Benden' albümünün teması adeta sevgiliye dön çağrısı taşıyor...

        Albümdeki şarkıların sözleri bana ait değil ama aşkı anlatmaya aracı olmayı seviyorum. Albümde ayrılık hüznü var. Ben de o hissi çok iyi bildiğim için şarkı söylerken beni tetikliyor. 'Aşklarım Büyük Benden' söylemekten çok keyif aldığım bir şarkı ve ilginç bir hikâyesi var.

        ■ Bu albüm nasıl doğdu?

        2009'da fikren oluşmaya başladı. Yedi ay önce de 'Aşklarım Benden Büyük' şarkısını alıp okudum ama beğenmeyip albümden çıkardım. Sonra bir gün Mert Ali İçelli'yle tekrar bu şarkıyı okudum. Bir hafta sonra Mert bana şarkıyı mail attı. O anda albümün adının bu şarkı olmasına karar verdim.

        EUROVISION'A KATILMAYACAĞIM

        ■ Sizi daha çok hareketli şarkılarınızla tanıyoruz ama bu albümü dinlerken daha dingin bir Murat Boz'un varlığını hissettim...

        Haklısın, böyle haldır huldur, her albümde hızlı ve koşuşturmacada olan bir Murat Boz vardı. Ama bu aralar haletiruhiyem de, ritmim de dingin. Sonunda dokuz tane beni en iyi anlatan şarkıyla bu albümü çıkardık. Çok özendim, umarım bu albümle de dinleyicilerin kalplerine dokunabilirim.

        ■ 'Soyadımsın' şarkısında sevgiliye "Gel aşk bizimle anılsın, sen benim soyadımsın" diyorsun. İddialı bir laf değil mi?

        Kadını bu şekilde sahiplenmek aslında benim söylemim değil. Ama ben bir kadının da sevdiği erkeğe "Sen benim soyadımsın" diyebilmesi gerektiğine inanıyorum.

        ■ Yani, siz evleneceğiniz kadının soyadını alır mısınız?

        Karşılıklı bu kararı aldıysak ben evleneceğim kadının soyadını alabilirim.

        ■ Sen, ben ve Sıla okul arkadaşıyız. Bugün ikiniz de pop star oldunuz. Bana star olmanın formülünü verebilir misiniz?

        Ne güzel günlerdi. Sıla'yı da çok beğeniyorum ama çok az görüşebiliyoruz. Bunun matematiksel bir formülü yok Oya. İşin hammaddesi benim ama tek başıma yaptığım bir şey değil. Doğru insanlarla çalışıyorum. Prodüktörüm Ahmet Çelenk, marka ve PR danışmanım Selim Akar, menajerim, stilistim Eliz Sakuçoğlu'yla deneyip, akıllı adımlar atarak ve birbirimize güvenerek buralara geldik.

        ■ Yüksek Sadakat'in Eurovision'da finale çıkamamasını nasıl değerlendirdiniz?

        Eurovision'u ben bir reklam kampanyası olarak görüyorum. Hayatta her şey var. Yüksek Sadakat gibi önemli bir grubun üzerine bu kadar gidilmesini doğru bulmuyorum. Tepkiler gereksiz ve abartılı.

        ■ Siz Eurovision'a gider misiniz?

        Kesinlikle katılmayı düşünmüyorum.

        BAŞARIMIN ARKASINDAN ANNEM VE ELİZ VAR

        4.5 yıldır aynı zamanda menajeri ve stilisti olan Eliz Sakuçoğlu'yla mutlu bir birliktelik yaşayan Murat Boz, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğuna inanıyor: "Benim başarımın arkasında annem ve Eliz var. Ben eğer annemi dinlemeseydim ve arkamda Eliz olmasaydı burada olmazdım. Eliz'le çok mutluyum. Her an evlenebiliriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ