Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar "Batmış bir adamım hatam borçlu olmak"

        Adı müziğinden çok borçla, tutuklanmayla, polisle, çeteyle gündeme geldi. Türkiye'nin en tanınan rock’çılarından biri olan Haluk Levent, geçen haftayı çete suçlamasıyla nezarette geçirdi. Nezaretten çıkan sanatçı Habertürk’ e konuştu ve yaşadığı süreci, borçlarını anlattı. “Ben batmış bir adamım, hatam borçlu olmak” diyen sanatçı, tefecileri suçladı. İşte Haluk Levent’ in Habertürk’ e verdiği röportaj....

        Son olarak insanları çetelere şikâyet ettiğiniz gerekçesiyle gözaltına alınmıştınız. Bu işin aslı nedir?

        Dünyanın en ücra köşesindeki Türk ler bile benim tefecilerden borç alıp ödeyemediğimi ve tefecilerinde “ben ona mal verdim, el verdim, paraverdim” diye beni zedelemeye çalıştıklarını bilir. Bunu inkâr ettim mi? Hayır. Olay bundan ibaret. Ben de bu kadar rant, borç varken işin içine 2-3 tane gayrimeşru kimsenin girmesi doğal. Bana, “Haluk senin buraya borcun varmış, halledelim” denilmeside doğal. Ama ben buna meyil vermemişim.

        Çeteye insanları şikâyet ettiniz mi?

        İddianameye bakıyorum. Bir tane “Dövün, sövün” diye bir şey yok. Bir adamın bile burnu mu kanamış?

        Size karşı bir komplo mu var?

        Komplo yok ama basına yanlış bilgi gidiyor. Tutuklanmayacağımı biliyordum. Borçlu olmam bütün dünyadaki suçları işlediğim anlamına gelmez.

        Yaşanan bu süreçte sizin hiç suçunuz olmadı mı?

        Baştan hatalıyım. Borç batağına batmış bir adamım. Bir yerden alıyorum bir yere veriyorum. Konserlerime hacizler geliyor. Hatam tefecilerden yüklü faizlerde paralar alıp onlardan korkmam.

        Nasıl kurtulacaksınız bu bataktan?

        Ankara’da bir hanımefendi var. 50 milyar para almışım, 50 milyarı 1 trilyon 650 milyar yapmış.Kadın diye güvenip ona evrak vermişim. Evraklardan bazıları ödenmemiş kadın beni mahkemeye vermiş. Ben her bir 50 milyara 1.5 trilyon ödesem Maliye Bakanı gelse bana yeterli olur mu? Olmaz. Suçum borçlu olmak ve borçlarını ödeyememek.

        Sanatçısınız, parayla neden bu kadar ilgilisiniz?

        Zamanında battım. İnşaat işine, borsa işine girdim. Hatasız değilim ama gösterildiği gibi tu kaka da değilim. Terörist değil borçluyum.

        Müzik hayatınız ne durumda?

        Yeni bir albüm çıkarıyorum. Her yere konsere gidiyorum. Biradam gelecek ve beni kurtaracak.Ben kendime şuan ortak arıyorum. Borçluyum, para kazanıyorum ama kazandığım paralar faizleri ödemeye yetmiyor. İnsanlarbana bir buçuk yıl bulaşmasınlar,konserlerden kazandıklarımla 10 trilyonu bulurum.

        HT MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ