Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin


Doğu Avrupa’nın seri ilan devi Trader Media East’in (TME) yüzde 67.3 hissesinin Hürriyet’e geçmesi sonrasında Moskova’da Kızıl Meydan’da iki grubun temsilcileri görkemli bir tanışma organizasyonu yaptı.


Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, TME çalışanlarına seslenirken, örnek olacak, zorluklara meydan okuyacak global bir medya grubu kurmak istediklerini belirtti.

BİRÇOK Doğu Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren seri ilan devi Trader Media East’in (TME) yüzde 67.3 hissesini 336.5 milyon dolara satın alarak küresel ekonominin oyuncusu haline gelen Hürriyet, Rusya’nın başkenti Moskova’daki ünlü Kızıl Meydan’da çok uluslu aile oluşunu görkemli bir törenle kutladı. 16 yıl öncesine kadar dünyaya kapalı, totaliter komünist rejimin simgesi olan Kızıl Meydan’daki Türih Müzesi’nde gerçekleşen Hürriyet-TME tanışma seremonisi, dünyanın kısa sürede ne denli değiştiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Kızıl Meydan girişinde yer alan Tarih Müzesi’ndeki tanışma gecesinde Türkiye, Rusya, Macaristan, Polonya, Ukrayna, Litvanya, Kazakistan ve Hırvatistan’dan TME temsilcilerinin hazır bulunması enternasyonal bir platform yarattı.

KALPLERİMİZDE İŞLEM GÖRÜR:

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan’ın da hazır bulunduğu tanışma seremonisini anlamlı bir konuşmayla açan Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, "TME değerli üyeleri. Sizlere kartvizitimde yazan unvanları sıralamayacağım, çünkü evde bıraktım. Buraya sadece Vuslat olarak geldim" diye söze girdi ve şöyle devam etti:

ZORLUKLARA MEYDAN OKUYACAĞIZ:

"Moskova’ya Doğan Ailesi’nin sevgili üyeleriyle, sizinle buluşmak için geldim. Birbirimizi tanımak için geldim. Yeni bir çevrede birlikte çalışacağız. Elbette bir Rus, Türk, Macar, Hırvat veya Polonyalının kendine özgü çalışma tarzı, farklılıkları vardır. Ancak ben bizi birleştiren unsurların ağır bastığına inanıyorum. Başlıca ortak yönümüz hepimizin insan oluşu. Sorunlarımız, korkularımız, sevinçlerimiz, çocuklarımız için gelecek endişesi ve umutlarımız var. Sizlere vermek istediğim mesaj çok basit. Biz sadece TME şirketini değil, parayla ölçülemeyen bir şey daha aldık. Kökleri değişik ülkelerde büyük ve zengin bir ailemiz oldu. Bu şirketin insan boyutu Londra borsasında işlem görmez. Sadece kalplerimizde işlem görür. Küresel bir medya grubu kuracağız. Bu grubun örnek olacağına inanıyorum. Tüm zorluklara meydan okuyacağız ve bunu dünyaya göstereceğiz. Çalışanlar kendi vatanlarına olan sevgilerini muhafaza ederken küresel bir şirket kültürü yaratabilirler. Aile kültürü iş dünyasının yapı taşlarındandır. Benim babam Aydın Doğan 1958 yılında Doğan Grubu’nu kurarken bu insani boyutu temel aldı. Bu kültürü bize de öğretti. İş dünyasında başarılı olmak için acımasız olmanın gerekmediğini öğrendik. Ruslar ve Türkler tarihte 16 kez savaşmış. Savaşan da barışı inşa eden de insandır. Ruslar ve Türkler günümüzde bence ortak tarihin en güzel dönemini, yakınlaşmayı yaşıyor. Rus şirketleri Türkiye’de büyük yatırımlara hazırlanıyor. Rusya Almanya’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağı haline gelmiştir. Biz de bu yüzden en büyük yatırımımızı Rusya’ya yapıyoruz. Bu düşüncelerle size Hürriyet ailesine hoş geldiniz diyorum."

Modern çözümler

Yaklaşık 100 Hürriyet ve TME temsilcisinin hazır bulunduğu Moskova’daki tanışma gecesinde Rusya’daki seri ilan şirketi Pronto-Moscow yöneticisi Leonid Makaron da bir konuşma yaparak "Gerçekten bu satın almayla TME daha da geniş bir aile oldu. Modern zamanlar modern çözümler gerektiriyor. TME kuruluşunun önemli bir parçası olan Pronto-Moscow 16 yıl önce kurulduğundan bu yana yarattığı değer ve kazanımları muhafaza edeceği gibi başarılarını katlayarak arttıracağına da inanıyorum" şeklinde konuştu.

Hürriyet

BAKMADAN GEÇME