Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin’de faaliyet gösteren marketlere döviz kurlarındaki hareketliliği bahane edilerek mal ve hizmetlerin fiyatlarında haksız artış yapılmasına karşı Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetim yapıldı. Denetimlerde fahiş fiyat nedeniyle 7 iş yerine cezai işlem uygulanırken, 10 iş yerine de kabahatler kanunu kapsamında toplam 2 bin 790 lira cezai işlem yapıldı.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi bakanlık talimatı ile market ve iş yerlerinde döviz kurundaki dalgalanmaları bahane ederek artan ürün fiyatlarına karşı denetim başlattı. İl genelinde denetimlerde fahiş fiyat nedeni ile 7 iş yerine cezai işlem yapıldı, 10 iş yerine ise kabahatler kanunu kapsamında toplam 2 bin 790 lira ceza uygulandı. Cezai işlem uygulanırken zabıta ekipleri market raflarında yer alan ürünleri en ince detayına kadar inceledi. Mardin’de 3 şubesi bulunan bir markete denetim için giden zabıta ekipleri marketlerdeki etiket fiyatları, yerli üretim logosu, gramaj gibi detaylara dikkat ederek reyon ürünleri ile faturaları karşılaştırdı.

        Market denetimlerinde işletme yöneticileri fahiş fiyat uygulamasına izin vermediklerini, bakanlık talimatı ile yüzde 10 indirim uyguladıklarını söyledi. Denetimlerde bazı ürünlerde yerli üretim ibaresi olmayan, ambalajı bozuk ürünler konusunda zabıta ekipleri uyarılarda bulundu. İşletmeciler fiyatları artırmak istemediklerini kaydederek ithal ürün alımlarında fiyatların çok yükseldiğine de dikkat çekti.

        Vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler