Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Matthew Perry: Kalbim durduğu için en büyük rolümü kaybettim! - Magazin haberleri
        1

        1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve dünyanın birçok ülkesinde hala sevilerek izlenen 'Friends' dizisinde 'Chandler Bing' karakterini canlandıran Matthew Perry, geçtiğimiz haftalarda zararlı madde ve alkol bağımlılığı hakkında konuşmuştu.

        Perry, People'a verdiği röpotajda zararlı madde içeren bir ilaca olan bağımlılığı nedeniyle 49 yaşındayken kalın bağırsağının yırtıldığını, iki hafta komada kaldığını ve aylarca hastanede yattığını söylemişti.

        2

        Stephen Colbert'in talk şov programı 'The Late Show'a konuk olan Matthew Perry, yeni açıklamalarda bulundu.

        Perry, yaşadığı en korkunç deneyimi ve bunun sonrasında hayatının rolünü nasıl kaçırdığını ilk kez anlattı. Oyuncu, yaşadığı zorlu süreç nedeniyle "Şimdiye kadar aldığım en büyük rolden vazgeçmek zorunda kaldım" dedi.

        3

        Matthew Perry, 14 Ekim 2020'de sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış ve başrollerinde; Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Cate Blanchett gibi yıldızların olduğu "Don't Look Up" adlı filmde rol alacağını açıklamıştı.

        4

        KALBİ DURDU

        Stephen Colbert, 53 yaşındaki oyuncuya, onu neden bu filmde yer almadığını sorduğunda Perry, yaşadığı korkunç deneyimi anlattı.

        Perry, ameliyat için kullanılan anestezi yüzünden kalbinin durduğunu ve 5 dakika kadar aslında ‘tıbben’ öldüğünü söyledi. Onun hayata döndürmek isteyen doktorlar zamanla yarışmış ve kalbini tekrar çalıştırabilmek için ona 5 dakika kalp masajı yapmıştı.

        5

        Perry, bir kez daha bir mucizeyi yaşamıştı ve kalbi onu yarı yolda bırakmamıştı. Oysa bu korkunç anlarda tam 8 kaburgası kırılmış ve büyük acılar yaşamıştı.

        6

        "EN BÜYÜK ROLÜMÜ KAYBETTİM"

        Oysa geçireceği büyük ameliyattan önce yapmaması gerektiğini bildiği halde bağımlısı olduğu ilaçlardan birini alan Perry, doktorlar bunu bilmeden anestezi verdikleri için ölümden dönmüş, bir kez daha aşamadığı bu durum yüzünden hem hayatını hem de kariyerini riske atmıştı.

        Anestezi dozu, içmemesi gereken ilaçla reaksiyona girdiği için Matthew Perry'nin kalbi durdu.

        Perry, 10 saat sonra gözlerini farklı bir hastanede açmıştı. “Meryl Streep'le dört sahnem vardı” dedi pişmanlıkla. O sahnelerin hiçbirinde yer almadı.

        7

        "İKİ HAFTA KOMADA KALDIM"

        Öte yandan Matthew Perry, geçtiğimiz günlerde zararlı madde içeren bir ilaca olan bağımlılığı nedeniyle 49 yaşındayken kalın bağırsağının yırtıldığını, iki hafta komada kaldığını ve aylarca hastanede yattığını söylemişti.

        People'a konuşan Perry, gastrointestinal perforasyon (sindirim sisteminin delinmesi) geçirdikten sonra dokuz ay kolostomi torbası kullanmak zorunda kaldığını, midesinden toplam 14 kez ameliyat geçirdiğini ve bağımlılıktan kurtulmak için 15 defa rehabilitasyona gittiğini açıklamıştı.

        8

        "AİLEME YAŞAMA ŞANSIMIN YÜZDE İKİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

        Oyuncu, daha sonra şu ifadeleri kullanmıştı: "Doktorlar, aileme yaşama şansımın yüzde iki olduğunu söylediler. Kalbiniz ve ciğerleriniz için tüm solunumu yapan ECMO makinesi denen bir cihaza bağlandım. Ve genelde kimse bundan canlı çıkamaz."

        9

        "HİKAYEMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM"

        Perry, "Her şeyin karanlık tarafına geçmekten kurtulduğumda hikayemi paylaşmak istedim. Yaşadıklarımı anlatmak için oldukça güvenli bir şekilde ayık, aktif alkolizm ve bağımlılık hastalığından uzaklaşana kadar beklemek zorunda kaldım" diye konuşmuştu.

        DailyMail'de yer alan habere göre; 24 yaşında rol almaya başladığı 'Friends' dizisinde alkol probleminin ortaya çıkmaya başladığını söyleyen ünlü isim, o sıralar bununla baş edebildiğini fakat 34 yaşına geldiğinde 'bir sürü belaya bulaşmış' olduğunu belirtmişti.

        10

        "GÜNDE 55 TANE İLAÇ İÇİYORDUM"

        Emmy'nin komedi dalında 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne aday gösterilen oyuncu, 'Friends' kariyerinin bir noktasında günde 55 tane zararlı madde içeren ilaç aldığını ve 58 kiloya düştüğünü ancak 'nasıl duracağını bilmediğini' itiraf etmişti.

        11

        "BU DURUMU PENGUENLERE BENZETİYORUM"

        Hastalığın giderek kötüleştiğini ve ilerlediğini anlatan Matthew, dizideki rol arkadaşlarının 'anlayışlı ve sabırlı olduklarını' ifade etti ve şunları söylemişti:

        Bu durumu penguenlere benzetiyorum. Penguenler, aralarından biri hasta olduğunda veya biri çok yaralandığında, arkadaşlarını çevreler ve onu destekler. O penguen kendi başına yürüyebilene kadar etrafından dolaşırlar. Oyuncu kadrosunun benim için yaptığı şey buydu.

        12

        Artık sağlıklı olduğunu belirten Matthew Perry, ne kadar süredir 'ayık' olduğunu ise paylaşmamayı tercih etmişti. Ayrıca vücudunun daha önce bahsettiği 14 ameliyattan kalan yara izleriyle kaplı olduğunu söyleyen Perry, bu izlerin kötü alışkanlıklarından uzak durması için bir 'hatırlatıcı' olduğunu da dile getirmişti.

        Matthew Perry, terapistinin tekrar zararlı madde kullanmaya başlarsa hayatının geri kalanında kolostomi torbası takması gerekebileceği konusunda kendisini uyardığını ve bunun da bağımlılığının nüksetmesini önlemesine yardımcı olduğunu ifade etti.

        Fotoğraflar: Mega, Splash News, AP, Reuters.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ