Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Mbaye Diagne, Altın Ayakkabı için devlerle yarışıyor! - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa'da yılın en golcü ismine verilen Altın Ayakkabı'nın en büyük adayı Lionel Messi görünüyor.

        2

        Geçen sezon sonunda beşinci kez bu prestijli ödülü kazanan Arjantinli, bu sezon da tahtın en büyük adayı. Bu sezon 33 gol kaydeden Lionel Messi, Avrupa'nın en golcü ismi olma konusunda favori.

        3

        Arjantinli'yi 30 gol atan PSGli Kylian Mbappe takip ediyor. Fransız oyuncu, PSG'nin 3-1 kazandığı son lig maçında eski takımı Monaco ağlarına 3 gol bırakırken; Lionel Messi'ye bir adım daha yaklaştı.

        4

        İspanya Ligi'nin bitimine 4, Fransa Ligi'nin bitimine ise 5 maç kaldı. İspanya'da şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Barcelona, kalan maçlarda Levante, Getafe, Celta Vigo ve Valencia ile karşı karşıya gelecek.

        5

        Fransa'da son 7 sezonda 6. kez şampiyonluğunu ilan eden PSG ise Montpellier, Angers Reims deplasmanlarına çıkacak, Nice ve Dijon'u konuk edecek.

        6

        Lionel Messi'nin gol krallığında önündeki en büyük engel ise 3 kulvarda birden mücadele etmesi. Ernesto Valverde, Messi'yi zaman zaman dinlendirirken 2-0 kazanılan Alaves maçına da 61. dakikada girdi.

        7

        Katalan devi, İspanya Ligi'nin yanısıra İspanya Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde de yoluna devam ediyor. Mbappe ise kalan maçlarda sadece lige odaklandığı takdirde, Lionel Messi'yi geçebilir.

        8

        Listede tanıdık bir isim de var. Kasımpaşa'da gösterdiği performansla tüm dünyanın dikkatini çeken ve Galatasaray'da da 8 gole ulaşan Mbaye Diagne, toplamda 28 golle listede dördüncü sırada bulunuyor.

        9

        Sarı-kırmızılıların kalan 5 maçında vereceği şampiyonluk mücadelesinde en önemli gol silahi olacak Mbaye Diagne, daha önce hedefinin bu ödülü kazanmak olduğunu dile getirmişti.