Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya "İnternete giren haber sicil oluşturuyor"

        Tüm İnternet Medyası Derneği Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a nezaket ziyaretinde bulundu.

        TİMED Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla, Başkan Yardımcıları Oğuzhan Boz ve Abdullah Yüce, Genel Sekreter Peyami tek, Sayman Leyla Yiğit Aras, Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Tokgöz ve kurucu üyeler İrem Belek, Gökmen Özdoğan ve Taner Adıgüzel'in katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette TİMED'in takdimi yapıldı ve neden böyle bir yapıya ihtiyaç duyulduğu, yapılacak çalışmalar, internet medyasının önemi ve sorunları Emniyet Genel Müdürü Köksal anlatıldı.

        Böyle bir oluşumdan mutluluk duyduğunu belirten Oğuz Kağan Köksal tek başına hareket etmek yerine dernek çatısı altında birleşmenin sektörün geleceği ve büyümesi açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. TİMED heyetine yaptıkları çalışmalardan da bahseden Köksal Emniyet teşkilatının faaliyetleri ile ilgili çarpıcı bir sunum yaptı.

        İşte Köksal'ın değerlendirmelerinden kısa satırbaşları

        "Çok önemli çalışmalar yaptık. Karakollar polisin vitrinidir. Halk polisle daha çok karakollarda karşılaşır, bir de trafikte. Biz karakollarda ve oradaki polislerin halka karşı tutumunda önemli mesafeler aldık. Artık polisler halka daha yakın, daha güler yüzlü. Dolayısıyla halkın da polise bakışı önemli ölçüde değişti. "

        TUTMAZ DENEN PROJE TUTTU

        Bizim en önemli projelerimizden biri trafik kazalarında karşılıklı tutanak tutulması suretiyle kazanın tespitiydi. Bu projeye ilk başlarda kaşı çıkıldı. Tutmaz dendi. Ama geldiğimiz noktada kazaların yüzde 80 tarafların anlaşması suretiyle, ekiplere gerek kalmadan çözüme kavuşturuluyor. Geri kalan yüzde 20 ise ikiden fazla araçların karıştığı kazalar ve resmi araçların karıştığı kazalar. Ki onlarda da zaten resmi ekipleri beklemek zorunlu.

        KADINA ŞİDDET DEĞİL, KADINLARIN DUYARLILIĞI ARTTI

        Medyanın bazı verileri aksettiriş şekli yanlış. Kamuoyuna yanlış lanse ediliyor. Mesela biz geçen yıla oranla daha fazla uyuşturucu yakalıyorsak bu, uyuşturucuda artış olarak veriliyor. Oysa durum tam tersi. Biz daha fazla uyuşturucu yakalamışız yani daha az insan uyuşturucu kullanma imkânına sahip demektir. Bu da kullanımda azalma anlamına gelir. Ya da özellikle son günlerde kadına şiddet arttı deniyor. Oysa artan kadına şiddet değil. Şiddete uğrayan kadınların eskiye oranla susup köşelerine çekilmek yerine polise başvurmaya başlamasında artıştır. Kadınlar şiddeti kabul etmiyor, bunda artış var.

        KAPKAÇ SONA ERDİ

        Daha yakın zamanda kapkaç diye korkunç bir gerçek vardı. Ama yaptığımız çalışmalar sonrasında kapkaç dönemi sona erdi. Çok nadir görülen vakalar var. Ama vaka sayısı az olduğu için göze daha fazla batıyor aynı zamanda. Bu da yarı bir paradoks.

        MOBESE'E SIRA İLÇELERDE

        En önemli projelerimizden birisi MOBESE'di. Tüm illerin MOBESE sistemi tamamlandı. Artık MOBESE ilçelere kurulmaya başladı. Bu da suçla mücadelede çok önemli bir adım atmamızı sağladı.

        EKSİKLİKLERİMİZİ BASINLA GİDERİYORUZ

        Güne önce vukuat raporuyla sonra da basın taramasıyla başlıyorum. Basının ne yazdığı bizim için çok önemli. Her yerde MOBESE var ama her MOBESE'e bakacak göz yok bende. Gözden kaçırdıklarımızı da basının gözüyle görüp eksiklerimiz varsa gideriyoruz.

        İNTERNET MEDYASI DİKKATLİ OLMALI

        İnternet medyası artık çok önemli bir mecra haline geldi. Tüm gelişmeler anında internete düşüyor. Gazetelere ancak ertesi gün girebiliyor. Dolayısıyla bayat haber oluyor. İnternet önemli ama dikkatli olması lazım. Dürüst, doğru ve ilkeli yayın yapmalı. Çünkü internete giren bir haber bir anlamda bir sicil de oluşturuyor. O sicilin doğru ve güvenilir tutulması lazım ki güven oluşsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ