Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ayışığı Sobetleri - 7 Ağustos

        "Ayışığı Sobetleri"nin bu haftaki konukları Sinan Çetin, Safa Önal, Aram Gülyüz, Nur Sürer, Atilla Özdemiroğlu ve Keremcem'di.

        İşte programdan satırbaşları:

        SİNAN ÇETİN

        'Çanakkale Çocukları' filminden bahseden Çetin, bu fimi 6 yıl önce yazmaya başladığını ve iki oğlundan esinlendiğini anlattı. “Biri İngiliz Anzak, diğeri Türk askeri olacak. Orada çocuklarımız ölmeseydi bambaşka olurdu her şey” diye konuşan Sinan Çetin, oyunculuk kavramı ile ilgili de Müjde Ar'ın düşüncelerinin saçmalık olduğunu belirtti.

        Sinan Çetin geçtiğimiz günlerde Artiz Mektebi yarışmasında yaşanan ''sahne kutsaldır'' polemiğine de değindi. Müjde Ar'ı sert bir dille eleştirdi. Sinan Çetin, "Diğer meslekler kutsal değilde oyunculuk mu kutsalmış, saçmalık.." diyerek Müjde Ar'a karşılık verdi. "Bir kunduracı ne kadar değerliyse bir tiyatrocu da o kadar değerlidir." dedi.

        “Türk Halkından İntikam Alacağım. Yeni Komedi Filmimde Öldürene Kadar Güldüreceğim”

        En son yönetmenliğini yaptığı “Kağıt” filmine sadece 40 bin kişini gitmesine ve köşe yazarlarının destek çıkmamasına bozulduğunu söyleyen Çetin, “Herkes gülmek istiyor. Madem böyle, Çok fena bir komedi filmi çekeceğim. O kadar güldüreceğim ki intikam olsun diye, gülmekten öldüreceğim” dedi. Bu filmde ünlülerin olmayacağını, hatta jüri üyeliği yaptığı yarışmadan iki kişiyi oynatacağını ifade eden Çetin, mekanın Anadolu’da bir köy olcağını açıkladı.

        “Gençler Bana Gelsin, Ben Çekerim”

        Sinan Çetin, “Gençlerin ellerinde teknolojik cep telefonları var. Bin dolarlık, onların içinde montaj var. Bununla kısa film çeksinler, bana gelsinler. Ben onlara destek olacağım” diyerek gençlere çağrıda bulundu.

        SAFA ÖNAL

        “Yeni Senaristlerde Yaratıcılık Yok”

        Ayışığı Sohbetleri'nin ikinci bölümünde Türk Sinema tarihinin Altın İsimleri'nden 395'ten fazla senaryosu bulunan Safa Önal, yaratıcılık olmaması nedeniyle eski filmlerini dizi yapıldığını belirterek yeni nesil senaristlere yüklendi. “Dudaktan Kalbe, Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu" bunların zaten öncesi vardı. Şimdi bana yazdığım filmlerin dizisi için geliyorlar. “Bodrum Hakimi ve Tatar Ramazan'ı dizi yapmam için teklif geldi. Ekim 15'te ise yeni filmi “İkimize Bir Dünya”yı Burgaz ve Kaşık Adaları'nda çekeceğini duyurdu.

        NUR SÜRER

        “Pişman Olduğum Filmler Var”

        Türk sinemasının önemli kadın oyuncularından Nur Sürer de önemli bir itirafta bulundu. “40 küsür filmde çalışmışım geriye baktığımda pişman olduğum filmler var” dedi.

        “İki Filmi Aynı Oyuncularla Kıyafetlerini Değiştirerek Aynı Anda Çektim”

        1950'lerde başlayan yönetmenlik hayatında birçok önemli filme ve diziye imza atmış olan Aram Gülyüz, Yeşilçam'ın maddi sıkıntılar içerisindeki zor dönemlerini şöyle anlattı. “Aynı oyuncular ki bunlar Ajda Pekkan, Mualla Süer, Vahi Öz, Necdet Tosun, kıyafetlerini ve açıyı değiştirip Tarabya'daki Zarif villasında iki filmi aynı anda çektim” diyen Gülyüz, şimdi de Yasemin Yalçın'la bir film çekimi yapacağını belirtti.

        ATİLLA ÖZDEMİROĞLU'NUN SIRRI

        Ağır Roman, Ağla Sevdam, Adı Vasfiye gibi unutulmaz filmlerin müziklerini yapan Atilla Özdemiroğlu “Müzik canın isteyince yapılacak bir şey. Canım aslında hep istiyor ama eşref saati denilen bir şey vardır.Diyelim ki yirmi gün süre var, son günlere kadar bekliyorum sonra son 2- 3 gün panik yapıp film müziklerini yapıyorum” dedi.

        “Oyuncu Kendi Sesini Kullanır”

        Türk Sinemasının dublaj sorununa müzisyen Atilla Özdemiroğlu “Sesli çekim esas olandır.Ne yazık ki Türk sineması bu kültürü geliştiremedi. Sinema olması gereken doğallığı kaybediyor.Oyuncu dediğin kendi sesini kullanır.” açıklamalarını getirdi.

        KEREMCEM'İN İTİRAFI

        Keremcem, Ayışığı Sohbetleri'nde söylediği "Haydi Öp" ve "Oyun" şarkısının sözlerinin kız arkadaşı Belit Özükan'a ait olduğunu söyledi. Kız arkadaşı Özükan'ın şarkılarının sözlerini yazdığını aynı zamanda oyunculuk için Keremcem’e koçluk yaptığını söyledi. “Ben onun oyunculukla ilgili söylediği şeyleri dinliyorum o da benim müzikle ilgili veya tam tersi de oluyor yeri geldiği zaman” diye konuşan Keremcem, hayalinin müzikaller ve Los Angeles’ta eğitim olduğunu belirtti. Üniversiteli gençlerle kampüslerde söyleşi yapacağını da ilk defa duyuran Keremcem, sonbaharda hem İstanbul hem de Anadolu'yu gezeceklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ