Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce bu yıl 36. düzenlenen "Sedat Simavi Ödülleri" sahiplerini buldu. Gazeteci Utku Çakırözer, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "Suriye Devlet Başkanı Cumhuriyet’e Konuştu. Esad: Keşke Düşürmeseydik" başlıklı söyleşiyle "Gaze

        Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce bu yıl 36. düzenlenen "Sedat Simavi Ödülleri" sahiplerini buldu.

        Gazeteci Utku Çakırözer, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "Suriye Devlet Başkanı Cumhuriyet’e Konuştu. Esad: Keşke Düşürmeseydik" başlıklı söyleşiyle "Gazetecilik Ödülü"ne layık görüldü.

        ÖDÜL TÖRENİ SIRASINDA GERGİNLİK

        Televizyon dalında, TRT Türk kanalında yayınlanan "Masumiyet Müzesi" adlı programıyla ödüle layık görülen Demet Hasalçin ödülünü alırken, izleyiciler arasında ayağa kalkan, Aydınlık Gazetesi’nde zaman zaman yazılar yazan Gazeteci-eleştirmen Sadık Albayrak, "Masumiyet Müzesi" adlı kitabın yazarı Orhan Pamuk’u kastederek, "Savaş kışkırtıcısı bir yazarın eserinin ödüllendirilmesini kınıyorum" diye bağırdı.

        Eylemini sürdüren Albayrak, susmasını isteyen bir kişiyle tartışarak, yumruklaştı. Albayrak daha sonra araya girenler tarafından sakinleştirilerek salondan çıktı.

        Albayrak eyleminin nedenini, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü altı yazar ve aydın, Suriye lideri Beşar Esad’a açık bir mektup yazmasını ve mektupta Libya Lideri Kaddafi’nin örnek gösterilmesi ile savaş kışkırtıcılığı yapıldığını ve bunu yapan bir yazarın eserinin televizyon programına ödül verilmesi olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ