Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Twitter'dan flaş Türkiye açıklaması

        Türkiye'de Twitter'a dün akşam saatlerinde gelen erişim yasağına ilişkinTwitter'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'de Twitter'ı önemli bir mecra olarak görenlerle beraberiz. Tam erişime yakında dönülmesini ümit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        ABD'DEN SERT TEPKİ!

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'nin, Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesini endişe verici bulduğu ifade edildi.Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifingde Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesine ilişkin açıklamada bulundu. ABD'nin, hükümet tarafından Twitter'a erişimin engellenmesi sebebiyle endişeli olduğunu dile getiren Carney, "Ciddi endişemizi Türk hükümetine ilettik" diye konuştu.

        "TÜRK HÜKÜMETİNE, TWİTTER'A ERİŞİMİN ENGELLENMESİNİ KALDIRMASI VE..."

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Türkiye'de ifade özgürlüğünü desteklediğini belirterek, "Türk hükümetine, Twitter'a erişimin engellenmesini kaldırması ve tüm sosyal medya platformlarına serbestçe ulaşımın sağlanması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, günlük basın toplantısına Türkiye'deki Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeliyle ilgili açıklama yaparak başladı.

        "ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğünü desteklemekte ve ifade özgürlüğü hakkına tecavüze yönelik her türlü eyleme karşı durmaktadır" ifadesini kullanan Psaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türk hükümetine, Twitter'a erişimin engellenmesini kaldırması ve tüm sosyal medya platformlarına serbestçe ulaşımın sağlanması çağrısında bulunuyoruz. (ABD Başkanı Barack) Obama'nın daha önce vurguladığı gibi, demokratik hükümetler, yetkilerini nasıl kullanması ve onları nasıl sınırlaması gerektiği noktasında açık bir tartışma olması için kendisiyle aynı görüşte olmayan sesleri de dinlemeyi de kabul etmeliler. Bağımsız ve özgür bir medya, demokratik ve açık toplumların esas unsurlarıdır ve devletin şeffaflığı ve sorumluluğundan emin olma noktasında hayati önemdedir. Bu eylem, Türkiye'nin, demokrasinin en üst düzeydeki standartlarını muhafaza etme ile yabancı yatırımcı çekme çabalarına yönelik arzularına ters düşüyor".

        Psaki, konuyla ilgili Türk yetkililerle görüşüp görüşmediklerine yönelik soru üzerine, "Evet görüştük. Büyükelçimiz konuyla ilgili yakın temasta ve bu kanallar yoluyla kaygılarımızı dile getirdik" diye konuştu.

        Başka bir soru üzerine, medyanın ve bireylerin ifade özgürlüğüne inandıklarını ve bunları desteklediklerini açıkça belirttiklerini belirten Psaki, "Elbette Twitter, iletişimin yeni araçlarından" değerlendirmesinde bulundu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ