Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Meksika Cumhurbaşkanı tepki gösterdi: "Meksika ABD'den daha güvenli"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meksika Cumhurbaşkanı Manuel López Obrador, Meksika'da kaçırılan 4 ABD vatandaşının ikisinin ölü bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Meksika ABD'den daha güvenli" dedi.

        4 ABD vatandaşı 3 Mart Cuma günü sınırı geçtikten kısa süre sonra silahlı saldırıya uğramış ve kaçırılmıştı. Meksikalı yetkililer, ABD vatandaşlarını bulduklarında ikisini ölmüştü. Olayın ardından Meksikalı uyuşturucu karteli üyesi olduğu iddia edilen beş kişi, kaçırma olayıyla ilgili olarak tutuklandı.

        ABD'nin Meksika'ya ziyaretlerine ilişkin uyarılarda bulunmasın tepki gösteren Lopez, "Meksika ABD'den daha güvenli. Meksika çevresine güvenli şekilde seyahat etmekte sorun yok" dedi.

        REKLAM

        Lopez, ABD'li yetkilileri "Meksika karşıtı" kampanya yapmakla suçladı.

        Dünya Bankası tarafından yayınlanan verilere göre, Meksika'da her 100 bin kişide 28 olan cinayet oranı, 2020'de ABD'den yaklaşık dört kat daha yüksekti. Geçen yıl Meksika'da cinayetler yaklaşık yüzde 7 oranında düştü.

        Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, Meksika'nın 32 bölgesinin ikisi hariç hepsine farklı düzeylerde seyahat riski veriyor.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ