Meteoroloji'den lodos uyarısı! Tam fırtına alarmı! Sağanak yağış da var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye lodosun etkisi altında kalmaya devam ediyor. Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri kuvvetli lodosun etkisi altında. Lodosla birlikte Marmara, Ege, Akdeniz, batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında. Meteoroloji, tam fırtına uyarısı yaparken, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.
ABONE OLMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz ile Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Sivas, Erzincan, Tunceli çevreleri, Malatya'nın batısı ve Kayseri'nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.