Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim milli eğitim sınavın derslerinin adını siteden sildi

        Liseler geçişteTEOG’un yerine getirilenyeni sisteme göre öğrencilerinyüzde 92’si oluşturulacakeğitim bölgelerindekiokullara adreslerine göreokul puanı dikkate alınarakyerleştirilecek. Yaklaşık1.1 milyon öğrencinin yerleştirilmesindebu yöntem kullanılacak.

        Gazete Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın haberine göre, aralarında proje okullarında olduğu 600 liseye ise sınavlaöğrencilerin yüzde 8’i yani yaklaşık100 bini yerleşecek. Busınava isteyen öğrenci girecek.60 soruluk bu sınav sayısalve sözel olmak üzere ikibölümden oluşacak.

        DERSLERLE İLGİLİKARAR VERİLMEDİ

        Sınavla ilgili en çokmerak edilen konulardanbiri ise sorularınhangi dersleri kapsayacağıoldu. Geçen pazar günüMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaztarafından AA Editör Masası’ndaaçıklanan sistemle ilgili yapılan röportaj, MEB sitesine dekonuldu. Röportajın ilk halindeokullar kapanmadan haziranayında yapılacak sınavın Türkçe,Matematik, Din Kültürü ve AhlakBilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük,Fen Bilgisi ve YabancıDil sorularından oluşacağı yeraldı. Ancak önceki gün bakanlığın

        sitesinden derslerin adınınyer aldığı bu bölüm çıkarıldı. Edinilenbilgiye göre sınav soruları“ders bazında” değil genel olarak sözel ve sayısal olarak ayrılacak.

        Ancak henüz sayısal ya da sözel soruların hangi derslerikapsayacağı, hangi sınıftankaç tane soru sorulacağı konusundakarar verilmiş değil. Önümüzdeki hafta bakanlık liselereyerleştirmede getirilen ve çoksoru işaretine sahip bu sistemleilgili açıklama yapacak. Sınavınhangi derslerden oluşacağı,sınav hesaplama yöntemi deaçıklanacak. Bu arada, sınavlaöğrenci alacak okulları da belirlemeyeçalışan bakanlık, 81 ilmüdürünü bakanlığa çağırarakliste hazırlanması ve eğitim bölgeleri oluşturulması konusundada bir toplantı gerçekleştirdi.Önümüzdeki hafta ise kamuoyundayanıtsız kalan soruları daiçeren bir açıklama yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ