Minguzzi cinayeti davası ertelendi
Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan 2 sanığın 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava 20 Haziran'a ertelendi
ABONE OLAnadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 15 yaşındaki tutuklu sanıklar U.B. ve B.B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Duruşmada maktul çocuğun annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ve babası Andrea Minguzzi ile taraf avukatları da hazır bulundu.
CHP genel başkan yardımcıları Aylin Nazlıaka ile Suat Özçağdaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslünün de katıldığı duruşmaya, kapalılık ve gizlilik kararı olduğu için basın mensupları ile izleyiciler alınmadı.
Balıkesirde, motokuryelik yaparken 17 yaşındaki E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akmanın annesi Zuhal Akman da Minguzzinin ailesine destek olmak için duruşma salonunun önünde yer aldı.
Dava nedeniyle duruşma salonunun önünde ve koridorda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Adliye içindeki bazı vatandaşlar ise ellerinde "Mattia Ahmet için adalet" gibi yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı.
Duruşmada Minguzzi ailesinin avukatı Rezan Epözdemirin olay yerinde keşif yapılmasını talep ettiği öğrenildi.