Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA: Murat Boz koronavirüse yakalandı - Magazin haberleri
        1

        Koronavirüs salgınında vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Televizyon ve müzik dünyasından da pek çok kişiye bulaşan virüse son olarak şarkıcı Murat Boz yakalandı.

        4 gün önce testi pozitif çıkan 41 yaşındaki Boz, kendini karantinaya aldı. Sağlık durumu hakkında bilgi veren şarkıcı, "Herkese selam, Covid 19 pozitif olduğuma dair haberler ne yazık ki doğru. Bugün karantinanın 4. gününde evimde dinleniyorum, durumum iyi. Lütfen önlemlerinizi almayı ihmal etmeyin. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

        2

        Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs hayatı felç etti. Dünyayı korkuya boğan küresel pandemide tablo ağırlaşıyor. Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor.

        Virüs, televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimlerinden pek çok kişiye bulaştı. Koronavirüsü yenenler olduğu gibi, virüs nedeniyle hayatını kaybedenler de oldu.

        3

        KALUST ŞALCIOĞLU

        'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı 'Sertaç' karakteriyle tanınan oyuncu Kalust Şalcıoğlu'nun da koronavirüs testi pozitif çıktı. Durumu ağırlaşan 42 yaşındaki Şalcıoğlu'nun tedavisi İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan özel bir hastanede sürüyor. Virüsün oyuncunun akciğerlerine indiği öğrenildi. Sosyal medya hesabından bilgi veren Şalcıoğlu, "Bu devasa maske ile akciğerimi açıyoruz" dedi. Durumunun yavaş yavaş iyiye gittiğini söyleyen oyuncu, ayrıca yoğun bakımda tedavi gördüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

        4

        ÇELİK

        Şarkıcı Çelik, koronavirüse yakalandığını ve hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

        Hastalığı yendiğini belirten 54 yaşındaki şarkıcı, "17 Mart gecesi çekilen akciğer tomografisi sonucuna göre Covid teşhisiyle karantinaya alındım ve 15 günü hastanede geçirdim. Şu anda iyiyim" dedi.

        5

        HAZAL KAYA

        Koronavirüse yakalanan oyuncu Hazal Kaya evinde tedavi gördüğünü açıkladı. Kaya, "Herkese merhaba, çıkan haberler maalesef doğru. Ben çok hassas ve dikkatli olmama rağmen, bütün set çok dikkatli davranmasına rağmen Covid oldum. Ayakta geçiriyorum. Kendimi izole ettim. Aslında ağır bir grip gibi yaşıyorum. Bütün 'geçmiş olsun' mesajlarınıza çok teşekkür ederim. Beni merak etmeyin, gayet iyiyim. Böyle böyle hafif hafif atlatıyorum" ifadelerini kullandı.

        6

        TOLGAHAN SAYIŞMAN

        Tolgahan Sayışman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mutasyonlu koronavirüse yakalandığını duyurdu.

        39 yaşındaki oyuncu, "Covid-19 olduğumu öğrendim. Bir süredir evde tedavi görüyordum. (Yapılan testler negatifti.) Ancak son olarak yaptırdığım test pozitif çıktı. Yeni mutasyonlu virüs testlerde ilk etapta gözükmeyebiliyormuş. Tedavime hastanede devam etme kararı aldık. Herkesi çok daha dikkatli olmaya devam ediyorum. Herkese sağlıklı günler temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Sayışman'ın ardından eşi Almeda Abazi oğlu Efehan'ın da virüse yakalandığı öğrenildi.

        7

        HADİSE

        Şarkıcı Hadise de koronavirüse yakalanan ünlü isimlerden. Hadise, virüsü evinde atlattı.

        8

        ŞENER ŞEN

        Usta oyuncu Şener Şen koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Tedavisi tamamlanan Şen taburcu oldu.

        9

        TİMUÇİN ESEN

        Usta oyuncu Timuçin Esen de koronavirüse yakalandı. Aile fertlerinin virüse yakalanmasın ardından test yaptıran Esen'in test sonucu pozitif çıktı. Evinde tedavi gören oyuncu hastalığı atlattı. Esen, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs için çektiği kamu spotunda rol almıştı.

        10

        DENİZ AKKAYA

        Son dönemde girdiği polemikler ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Deniz Akkaya'nın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Akkaya, durumunun ağırlaşması sonucunda tedavisine hastanede devam etmişti. Virüsü yenen eski manken, "Kalıcı hiçbir hasar kalmadan, hayata sağlıklı yaşama ve yaşamaya devam ediyor olacağım." ifadelerini kullandı.

        11

        HALDUN DORMEN

        Usta oyuncu Haldun Dormen, geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Testi pozitif çıkan 92 yaşındaki Dormen, virüsü yenen ve "Sağlığıma tekrar kavuşuyorum" ifadelerini kullandı.

        12

        SEDA BAKAN

        Seda Bakan da sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüse yakalandığını duyurdan isimlerden. Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz Covid test sonucum pozitifim çıktı. Şu anda grip dışında kendimi kötü hissetmiyorum. Ailemin diğer üyeleri ve bebeğimiz çok iyi şükürler olsun. İnşallah fazla zarar görmeden atlatırız" dedi. Bakan, kısa bir süre sonra ise hastalığı atlattığını açıkladı.

        13

        İREM DERİCİ

        Şarkıcı İrem Derici, koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Derici, test sonucunu "Senin hastan" şarkısı eşliğinde paylaştı. Derici, kısa sürede virüsü yendi.

        14

        IRMAK ÜNAL

        Irmak Ünal ise virüsü telefondan kaptığını söyledi. Ünlü oyuncu, "Virüsün bulaştığı ortam bir arkadaşımın evinde kahve sohbetidir. Ancak şu detay fark yarattı, telefonumu eline aldı ve uzun süre onda kaldı. Sonrasından da ben telefonda görüşme yaptım. Bunun virüsün bulaşmasında çok büyük etken olduğunu düşünüyorum. O gün 2 arkadaşıma daha bulaştı ama ben ağır geçirdim” dedi.

        15

        NİLGÜN BELGÜN

        Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Nilgün Belgün'ün (67), Covid-19'a yakalandığı ortaya çıkmıştı. Belgün, geçtiğimiz günlerde virüsü yendi.

        16

        CEYLAN ERTEM

        Ceylan Ertem, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Ertem, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İnanılmaz bir koruma, kollama içinde de olsam, ne yazık ki Covid-19 test sonucum pozitif çıktı dostlar" dedi. Ertem evinde gördüğü tedavi sonrası virüsü yendi.

        17

        BİROL NAMOĞLU

        Ünlü müzisyen Birol Namoğlu koronavirüse yakalandığını Instagram hesabından açıkladı. Namoğlu, "Yaptırdığım test sonrası Covid-19'a yakalandığımı öğrendim. Şimdilik hafif ağrılar ile devam ediyor. Az önce filyasyon ekibi geldi, ilaçları bıraktılar. İzoleyim. Tüm hastaların bir an evvel iyileşmesini umuyorum. Aylardır dikkat eden biri olarak bir şekilde enfekte oldum. Kendinize dikkat edin." ifadelerini kullandı.

        18

        GÜLBEN ERGEN

        Gülben Ergen de Covid-19'a yakalanan isimlerden biri oldu. Ergen, "Anneme geçirmekten çok korktum ama çok şükür atlattım" dedi.

        19

        ALİNA BOZ

        Genç oyuncu Alina Boz, koronaya yakalandığını Instagram hesabından duyurdu. Boz, "Sette yapılan rutin kontroller sırasında Covid-19 test sonucum pozitif çıktı. Genel sağlık durumum gayet iyi ve tedavi sürecim evde devam ediyor. Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim" dedi. Boz, kısa sürede hastalığı yendi.

        20

        ESER YENENLER

        Test sonucu pozitif çıkan başka bir ünlü ise komedyen ve oyuncu Eser Yenenler. Eşi ikinci çocuğuna hamile olan bir çocuk babası Yenenler'in İstanbul'daki evinde gördüğü tedavi sonucunda koronayı yendi.

        21

        ALTAY

        Türk pop müziği sanatçısı Altay da koronavirüse yakalandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan şarkıcı, "Hissettiğim rahatsızlık sebebiyle yapılan Covid-19 testimin sonucu gece geç saatlerde tarafıma "pozitif" olarak bildirilmiştir. Değerli doktorlarımızın talimatları doğrultusunda kendi evimde izole olmuş durumdayım. Allah tüm hastalarımıza şifa versin" şeklinde konuştu.

        22

        OĞUZHAN KOÇ

        Oyuncu ve şarkıcı Oğuzhan Koç da virüse yakalanan isimlerden. Koç, virüsü hafif geçirdi ve evinde gördüğü tedavi sonrasında atlattı.

        23

        REYNMEN

        Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Reynmen, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Gerçek ismi Yusuf Aktaş olan Reynmen sosyal medya hesabından, “Yakın zamanda temasa geçtiğim herkes dikkatli olursa sevinirim” dedi. Reynmen'in daha sonraki testi ise negatife döndü.

        24

        ZÜLFÜ LİVANELİ

        Sanatçı Zülfü Livaneli ilk yakalanan isimlerden biri. Livaneli, "Eşim ve kızımla üç ayrı etkinlik için New York'a gittik. Bunlardan ikisi, Rumi Suite konserleri, Serenad kitabımın İngilizce baskısıyla ilgili düzenlenen bir toplantı, öteki de Columbia Üniversitesi'nde bir söyleşiydi. Kitap toplantısında yaklaşık yüz Amerikalı ve Türk vardı. Columbia'da da salon tamamen doluydu. Bu iki toplantıdan birinde koronavirüs kapmış olmalıyız" dedi.

        25

        TURKAN KAYA

        'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde canlandırdığı 'Ordinaryüs' karakteriyle tanınan 69 yaşındaki Turhan Kaya, koronavirüs nedeniyle vefat etti.

        26

        HALİL KUMOVA

        Malatya’da çekimleri süren ‘Zalo’ isimli sinema filminin oyuncularından Halil Kumova’nın ani ölümünden sonra yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

        27

        ORHAN KURAL

        Çevre bilimci ve gezi tutkusuyla da bilinen Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti.

        28

        BRYAN CRANSTON

        Breaking Bad dizisinin yıldızı Bryan Cranston koronavirüse yakalandığını ve tedavi sonucu Covid-19’u yendiğini belirterek, araştırmalar için plazma bağışında bulunduğunu söyledi.

        29

        IDRIS ELBA

        Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinaya giren İngiliz oyuncu Idris Elba hastalığı atlattığını açıkladı.

        30

        TILL LINDEMANN

        Rammstein grubunun solisti Till Lindemann'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı. 57 yaşındaki müzisyenin yoğun bakımda karantinaya alındığı belirtildi. Ünlü müzisyenin durumunun şu an daha iyi olduğu ve hayati tehlikeyi atlattığı da aktarıldı.

        31

        ITZIAR ITUNO

        La Casa De Papel dizisinde Müfettiş Raquel Murillo karakterini canlandıran Itziar Ituno, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

        32

        TOM HANKS

        Oscar ödüllü aktör Tom Hanks koronavirüse yakalanan ilk ünlü isimlerden. Hanks, eşi Rita Wilson ile koronayı yendi.

        33

        ROBERT PATTINSON

        Alacakaranlık (The Twilight) serisinde canlandırdığı Edward Cullen rolüyle kariyerinde zirve yapan Robert Pattinson'ın Covid-19 testi pozitif çıktı. Virüsü yenen 34 yaşındaki oyuncu, Batman filmiyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

        34

        OLGA KURYLENKO

        James Bond serisinden 2008 yapımı Quantum of Solace’ta ajan rolüne hayat veren Olga Kurylenko, sosyal medya hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kurylenko, Son Umut filminde Russell Crowe, Jai Courtney, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan ile birlikte rol almıştı.

        35

        JOHN PRINE

        ABD’de country müziğin efsanevi isimlerinden John Prine koronaya yenildi.

        36

        ANDREW JACK

        Star Wars filmiyle hafızalara kazınan Andrew Jack, 76 yaşında koronavirüsten hayatını kaybetti. Daha önce koronavirüs testi pozitif çıkan İngiliz oyuncu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        37

        MANU DIBANGO

        Dünyaca ünlü Kamerunlu cazcı Manu Dibango, 86 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

        38

        SOUMITRA CHATTERJEE

        85 yaşındaki dünyaca ünlü efsanevi Hint oyuncu Soumitra Chatterjee koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

        39

        WALLACE RONEY

        ABD'li müzisyen Wallace Roney 31 Mart 2020'de Paterson, New Jersey'de Covid-19 nedeniyle 59 yaşında hayata veda etti.