Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş Sağlık Müdürlüğünce "Sağlık için Hareket Et" etkinliği kapsamında yürüyüş düzenlendi.

        Göletli Park'ta bir araya gelen ev kadınları, öğrenciler ve vatandaşlar, açtıkları "Sağlık İçin Hareket Et" ve "Hareketli Yaşa Sağlıklı Kal" pankartlarla yaklaşık 1,5 kilometre yürüdü.

        Yürüyüşe katılan Muş Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, sağlıklı yaşam için bir araya geldiklerini belirtti.

        Teknolojinin gelişmesiyle hayatın kolaylaştığını anlatan Çakır, "Atalarımızın miras bıraktığı bedensel aktiviteyi teknolojik gelişmeden dolayı kaybettik. Günümüzde çok hastalıklar gelişiyor. Onkolojiyle ilgili hastalıklarda özellikle kadınlarımızı yakından ilgilendiren meme kanserinde yürümenin ve hareket etmenin sağlık için ne kadar faydalı olduğu aşikardır. Bunlar çalışmalarla tespit edilmiştir. Yürümeyi ve hareket etmeyi seven biri olarak hemşerilerime öncülük yapmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

        İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Dr. Gamze Ketrez ise teknolojinin gelişmesiyle yaşamın kolaylaştığını belirterek, "Bu nedenle hareketimiz azaldı. Aynı zamanda sağlıksız beslenenin de etkisiyle maalesef kronik hastaların önünü alamıyoruz. Bunlar önlenebilir hastalıklar. Bunun önüne geçebilmemiz için de sağlıklı beslenmemiz ve fiziksel aktiviteyi artırmamız gerekiyor. Günde en azından 30 dakika fiziksel aktivite yapmamız lazım." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler