Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Getir ve Yemeksepeti kurucuları arasında polemik: Bir iş bulup kendine onunla gündem olsan - İş-Yaşam Haberleri

        Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın'ın; Getir'in 3 yıllık anlaşma imzaladığı Tottenham'a borcu iddialarına yönelik bir haberi paylaşmasına Getir'in kurucusu Nazım Salur'dan sert tepki geldi.

        Polemik, Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın İngiliz medyasına ait bir sitenin haberini paylaşmasıyla başladı.

        "TÜRKLER OLARAK PREMIER LEAGUE'E DE SİRAYET ETTİK"

        Haberde; Getir'in 3 yıllık anlaşma imzaladığı İngiliz Spor Kulübü Tottenham'a 5 milyon sterlin borcu olduğu iddia edilirken Aydın haberi paylaşarak "Getir'in antrenman sponsoru olup 3 yıllık anlaşma imzaladığı Tottenham'a 5M pound borcu varmış. Türkler olarak Premier League'e de sirayet ettik" açıklamasında bulundu.

        "BİR İŞ BULUP KENDİNE, ONUNLA GÜNDEM OLSAN"

        Getir'in kurucusu Nazım Salur ise Aydın'ın paylaşımına sert tepki gösterdi. Salur habere ve Aydın'ın açıklamalarına yönelik "Nevzat bir iş bulup kendine onunla gündem olsan. Borç falan yok" yanıtını verdi.

        REKLAM

        Salur sözlerine "Haber asılsız. Ne kadar da seviniyorsun Getir ile ilgili olumsuz bir şey gördüğünde. Hasetliğin de bir ölçüsü olmalı" diyerek devam etti.

        AYDIN: 2 MİLYAR DOLAR BATIRDIN DA BENİM İKİ YAZIMI MI KALDIRAMADIN?

        Haberin yalanlanmasının ardından Nevzat Aydın, Salur'a cevap vermeden "Getir'in kurucusu Nazım Salur bu haberi yalanladı, böyle bir borcun olmadığını söyledi" yanıtını verdi.

        Bu cevabın ardından ise Aydın, Salur'un açıklamasına yanıt vererek "Kendime göre bayağı yoğunum, sağol. İçinde olduğum sektör ile ilgili - Türkiye internet ekosistemi - bayağı flaş bir gündemsiniz bence. Duyduklarımın veya bildiklerimin küçük bir kısmını bile yazmadım Nazım. 2 milyar $ batırdın da benim iki tane yazımı mı kaldıramadın? Hasetlik demişsin de; onu da çok anlamadım neye haset edeceğimi?" ifadelerini kullandı.

        SALUR: DÜKKANI KAPATMADIK Kİ PARA BATMIŞ OLSUN

        Aydın'ın açıklamalarına tekrar yanıt veren Salur "Biz %93 ciromuzu yaptığımız Türkiye'de operasyonlarımıza devam ediyoruz. Dükkanı kapatmadık, şirketi satmadık ki para batmış olsun. Markamıza yerli yersiz saldırırsan hukuki yolla cevap alacaksın. Sana başka da cevap vermeyeceğim. İşim çok gerçekten" dedi.

        AYDIN: MADEM BANA BULAŞTIN, SONUNU GETİRMEN LAZIMDI

        Bu açıklama sonrasında Aydın tekrardan Salur'a yanıt vererek "Beni yargıyla tehdit ediyorsun yani?Avukat orduna bir danışıp da öyle yapsaydın abuk subuk tehdidini keşke. İşinin çok yoğun olduğunu da tahmin ediyorum, Allah kolaylık versin. Başın hafifleyince devam edelim; daha yeni başlamıştık, böyle kaçıp gitmek olmadı. Madem bana bulaştın, sonunu getirmen lazımdı" dedi. Ardından ise ikinci paylaşım yaparak "Haa bir de o kadar ülkede çuvallarla para yakıp hala %93 ciro - üstelik yurt dışındaki ortalama paket Türkiye’nin kaç katıdır bilmiyorum - Türkiye ise… Neyse. Yine de umarım toparlarsınız" notunu paylaştı.

        Bu paylaşımlar sonrası Salur'dan ise Aydın'a henüz bir yanıt gelmedi.

        AYDIN YEMEKSEPETİ'NDEKİ GÖREVLERİNDEN 2021'DE AYRILMIŞTI

        Online sipariş platformu Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, 2021 yılında ailesine daha fazla zaman ayırabilmek ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için genç girişimcilere verdiği desteklere odaklanabilmek için Yemeksepeti CEO'luğu görevinden ayrılma kararı aldığını açıklamıştı.

        GETİR, AVRUPA VE ABD'DEN ÇEKİLMİŞTİ

        Teslimat uygulaması Getir ise Nisan 2024'te Türkiye'ye odaklanmak için, gelirlerinin yüzde 7'sini elde ettiği Avrupa ve ABD'den çıkacağını açıklamıştı.

        Getir, Mubadala ve G Squared'den de yeni bir finansman sağladığını duyururken Getir kurucusu Nazım Salur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara yönelik "Bugün üzücü bir gün Getir için" ifadelerini kullanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ