Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya NASA 3 kez Ay yolculuğu erteliyor! NASA’nın Ay görevi için takviminde defalarca değişiklik yaptığı Artemis 1'in tarihi yeniden değişti
        1

        Orion kapsülünü taşıyan Uzay Fırlatma Sistemi (Space Launch System / SLS) adlı roketin fırlatılacağı tarih sorunlar nedeniyle erteleniyordu. Son yapılan açıklamalarla fırlatma tarihinin 27 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

        2

        NASA’nın belirlediği tarihler arasında 23 ve 27 Eylül günleri bulunuyordu ancak NASA’nın 12 Eylül Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada 23 Eylül tarihinin artık geçerli olmadığını duyurmuştu.

        3

        TRT Haber’de yer alan bilgilere göre Artemis 1 görevinin gerçekleştirilmesi için NASA 27 Eylül’ü hedefliyor. Olası bir aksilik sonucunda yeniden fırlatma tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi.

        4

        NASA, Artemis 1 görevini ilk olarak 29 Ağustos’ta başlatmayı denemişti. Ancak SLS’nin birinci aşama RS-25 motorlarından birinde anormal bir sıcaklık oluşmasının nedeniyle kalkış ertelenmişti.

        5

        NASA, Artemis uzay görevi ile 1970'lerdeki Apollo Projesi'nin devamı olarak, Ay'a yeniden yeniden insan göndermeyi hedefliyor. Artemis görevi ayrıca Ay'a mürettebatsız uzay araçları da göndermeyi hedefliyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ