Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öldüren okul kapısına önlem olarak bisiklet kilidi takıldı!

        Caner Aktan'ın özel haberine göre Kocaeli’nin Derince ilçesinde 4 Ekim günü Turgut Reis İlkokulu’nda okuyan 7 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler, üzerine okulun raylı demir kapısının düşmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Öğretmenlerin yardımıyla devrilen kapının altından çıkarılan Mehmet Ali, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

        BİLİRKİŞİ ATANDI

        Mehmet Ali’nin hayatını kaybetmesinin ardından ihmal iddiaları gündeme geldi. Olayla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında okul idarecilerinin ifadeleri alındı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada herhangi bir ihmal bulgusuna rastlanılmadı. Ancak savcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bu kapsamda dosyaya bilirkişi atanmasına karar verildi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde görevli bir akademisyen dosyaya bilirkişi olarak atandı. Bilirkişi olarak atanan profesör olaydaki ihmal iddialarını araştırarak kapının nasıl devrildiğini tespit etmeye çalışacak.

        REKLAM

        ACILI AİLE HABERTÜRK’E KONUŞTU

        Acı olayın ardından Habertürk'e konuşan baba Selahattin İşler. olayda okul idarecilerinin ihmali olduğunu iddia etti. Selahattin İşler, “Bu bir faciadır. Burada bir çocuk öldü. Bu bir cinayettir” dedi. Oğlu Mehmet Ali/ısı ders saatinde bahçede oyun oynadığını söyleyen İşler, “7 yaşında küçücük bir çocuk ders saatinde bahçede arkadaşlarıyla oyun oynuyor. Dersteki öğretmen bunu nasıl fark etmez? 3 çocuğun sınıfta olmadığını nasıl anlamaz?” diye konuştu.

        “ADALETE GÜVENİMİZ TAM”

        Selahattin İşler konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü ve okul aile birliğinin açıkça bir ihmali var. Benim çocuğum öldü ama bu kişiler ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Ben sorumluların ve olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istiyorum. Türk adaletine ve Türk yargısına sonuna kadar güveniyorum. Bu soruşturma artık bir an önce sonuçlanmalıdır. Küçük çocuğumu okula göndermemeye karar verdim. Bunun bir cezası var, biliyorum. Çocuğum öldü bunun da bir cezası olmalı.”

        REKLAM

        OKULUN İÇİNE ARABA GİRDİ İDDİASI

        Anne Reyhan İşler ise okulun içine kantine malzeme vermek üzere araç girdiğini öne sürdü. Reyhan İşler, “Bana haber geldiğinde okula gittim. Okulun kapısı açıktı. Mehmet Ali yerde yatıyordu. O sırada okul kantinine malzeme getiren bir araç okulun bahçesindeydi. Daha sonra arabayı dışarı çıkarttılar ve kapıyı kapattılar” dedi.

        KAPIYA BİSİKLET KİLİTLİ ÖNLEM

        Öte yandan Mehmet Ali’nin hayatını kaybetmesinin ardından okul kapısının tekrar devrilmemesi için kapıya bisiklet kilidi takıldığı görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ