Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Organ naklinde yeni dönem: Domuz karaciğeri insanlara nakledilecek
        1

        Miromatrix isimli bir şirket, dünyadaki organ yetersizliğini bitirmek için kolları sıvadı. Şirket, domuz karaciğerini insanlara nakletmek için çalışıyor.

        2

        Ancak hayvan organlarını kullanılabilir hale getirmek için domuz hücrelerinin çıkarılması gerekiyor. Bu işlemle beraber gizlenen hayvan virüsleri veya vücudun organı reddetmesi gibi riskler ortadan kaldırılıyor.

        3

        Şirketin CEO'su Jeff Ross, "Aslında organı yeniden büyütüyoruz. Vücudumuz artık onu bir domuz organı olarak görmeyecek" diyor.

        4

        Şirketin bu sene için çılgın planları var. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) izin verdiğinde ilk nakil deneyi gerçekleştirilecek. Deney bir hastanın vücudunun dışında olacak ve domuzdan insan karaciğerine dönüştürülmüş organ, hastanın kanını temizlemeye çalışacak.

        5

        Karaciğer desteği çalışmasına katılmayı kabul eden birçok hastaneden biri olan New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nde nakil şefi olan Dr. Sander Florman, "Kulağa bilim kurgu gibi geliyor ama bir yerden başlamak gerekiyor" dedi.

        6

        Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nde organ nakli cerrahı olan Dr. Amit Tevar, "Mevcut organlarımızın sayısı asla talebi karşılayamayacak" dedi. "Bu bizim hayal kırıklığımız."

        Kaynak: Interesting Engineering

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ