Ozan Kabak için resmi açıklama: "Elimizde tutmamız zor"
Bundesliga'da oynadığı play-out eşleşmesinde Union Berlin'e elenerek küme düşen Stuttgart'da forma giyen Ozan Kabak takımdan ayrılabilir! Devre arasında rekor bir bedelle Almanya'nın yolunu tutan genç futbolcu için kulüpten de açıklama geldi!

Galatasaray altyapısından yetişen ve bu sezon ilk devre sarı-kırmızılıların as oyuncularından olan 19 yaşındaki futbolcu, devre arasında 11 milyon Euro'luk bedelle Stuttgart'ın yolunu tutmuştu. Şampiyonlar Ligi'nde sarı-kırmızılı formayla başarılı bir futbol sergileyen Ozan, birçok devin radarına girmişti.

UEFA tarafından 2019 yılında izlenmesi gereken 30 genç arasında da gösterilen Ozan, Stuttgart'da 17 maça çıkarken 3 de gol attı.

EN PAHALI 3. TRANSFER OLMUŞTU!
Ozan Kabak, Türkiye'de altyapı eğitimini alarak yurt dışına giden oyuncular arasında en fazla bonservis bedeli ödenen 3. futbolcu unvanını almıştı.

Medipol Başakşehir'den Roma'ya 15 milyon Euro'ya giden Cengiz Ünder'in ilk sırada bulunduğu listede, ikinci sırada 13 milyon Euro'luk bonservis ücretiyle Galatasaray'dan İspanya temsilcisi Atletico Madrid'e giden Arda Turan yer buldu.

Ozan Kabak, genç yaşına rağmen 11 milyon Euro'luk transfer ücretiyle listeye 3. sıradan girdi.

STUTTGART TARİHİNİN EN PAHALI TRANSFERİ
Almanya'nın Stuttgart kentinde 1893'te kurulan kulübün 125 yılı geçkin tarihinin en pahalı transferi Ozan Kabak olmuştu.

Geçen sezon başında gençlere verdiği yüksek bonservis bedelleriyle dikkati çeken Stuttgart, Arjantin'in Argentinos Juniors takımından Nikolas Gonzalez'e 8,5 milyon Euro, İngiltere'nin Manchester City takımından ise Pablo Maffeo'ya 9 milyon Euro ödeyerek arka arkaya kulüp tarihinin rekorlarını kırmıştı.

Alman temsilcisinin Galatasaray'dan aldığı Ozan Kabak, 11 milyonluk bonservis ücretiyle kulüp tarihine geçmişti.