Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Türk Musevi Cemaati'nden 3 dinin temsilcilerine iftar

        Mesut HAN/ EDİRNE

        Türk Musevi Cemaati, Edirne Büyük Sinagogu'nun bulunduğu Maarrif Caddesi üzerinde 3 dinin temsilcilerinin katıldığı iftar programı düzenlendi.

        İftar'a, Edirne Valisi Gökay Özdemir, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Bulgaristan Ortodoks Edirne Sv Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

        Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'da Mardin'in Midyat ilçesinde şehit düşen polis memurlarından birisinin Edirneli olduğunu üzülerek öğrendiğini söyledi.

        "Bu son şehidimiz olsun' diyen Haleva, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Haleva, "Edirnemiz hiç şüphe yoktur ki Osmanlı'nın başkenti olduğu dönemlerde, çok kültürlülüğün en güzel örneklerinden biriydi. Birlikte olmak, barış ve huzur içinde yaşamanın geçmişte olduğu gibi günümüzde de müstesna zeminlerinden birini oluşturmuştur. Bunun en güzel kanıtı, bu güzel ilimizdeki çeşitli inanç ve kültürlerle ilgili anıtsal değerdeki varlıklarımız. En güzel güncel kanıtı da bu ramazan akşamında ekmeğimizi ve tuzumuzu paylaşmadaki beraberliğimizdir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ