Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'in Beşiktaş Malatyaspor maçı değerlendirmeleri - Rıdvan Dilmen: Beşiktaşlılar maç seçiyor! - Beşiktaş Haberleri
        1

        Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Beşiktaş-Evkur Yeni Malatyaspor maçını değerlendirdi.

        2

        0-0 biten karşılaşmada Beşiktaş'ın gol atamamasına şaşırdığını belirten Dilmen, siyah-beyazlıların maç seçiyor olabileceğini söyledi. İşte Dilmen'in değerlendirmeleri...

        3

        "Malatya-Beşiktaş maçı klasik, pozisyonsuz, ortada geçen bir maç... İlk yarıda bir tane duran top oldu. Sadık'ın Atiba'ya faul yaptığı da bir pozisyon var. Bülent Yıldırım'ın şansına pozisyon gol olmadı."

        7

        "Beşiktaş ile ilgili sezon başındaki tek kuşkum, doymuşluğuydu. Dünyada her yerde var, Türkiye’de de var. "

        8

        "Şenol Güneş’in karakteri, bu 'doygunluğu çürütebilir' diyebiliriz ancak istatistikler o kadar önemli ki... Bugün 11'ine baktığımızda Beşiktaş'ın yeni transferlerinden kimse yok!"

        9

        "Geçen seneye baktığımızda, en az 3 yeni transfer görürdük. Şampiyonlar Ligi geçen sene de sertti ama bu kadar değil. Rotasyon yapabiliyordun."

        10

        "Oğuzhan Özyakup, kaybedilebilecek bir oyuncu değil! Saha dışında ne oluyor, bilemiyorum. Ancak Oğuzhan gibi bir değerin rotasyonda bile değerlendirilmemesi, Beşiktaş için kayıp."

        11

        "Yeni transferler ilk 11'de oynayamıyor. Negredo, Medel bekleyen oyuncular. Lens’ten daha verim alamadınız. Bunun sıkıntıları su yüzüne çıkıyor."

        12

        "Beşiktaş bugün son 5 dakika oynadı. Çünkü 'Aaa puan gidiyor' dediler. Ben olsam TFF’ye müracaat ederim. Neden pazar oynanmadı bu maç bilmiyorum."

        13

        "Malatya da '1 puan iyidir' diyerek kendini geriye attı. Ben salı günü Manisa maçına bu kadronun yarısıyla çıkmayı kabul ederdim. Haftaya Galatasaray ile oynayacaksın."

        14

        "Gençlerbirliği maçında yanlış yapılmadı. Öncesinde maç kazanamadılar. Artık Beşiktaş’a karşı takımlar olağanüstü tedbirli oynuyorlar."

        15

        "Şampiyonlar Ligi'nde oyun oynanıyor, ligde 'Önce oynatmayayım' deniyor. Bu format çok farklı. Beşiktaş, Porto'yu mecbur bıraktı."

        16

        "Maç sonrasındaki görüntü, her şeyin cevabı. Abobuakar ve Portolu oyuncuları skor gerdi. Onları buna zorlayan Beşiktaşlı futbolcular oldu."

        17

        "İki takım da kazanmak istiyordu. Porto, 1 puana 'Oh' dedi. Bunlar 'Bizi fena yapacaklar' dedi ve son 10 dakika razı oldular, kazanma politikaları gitti. Porto'yu buna Beşiktaş zorladı. Bugün Beşiktaş bunu sadece 5 dakika yapabildi."

        18

        "Negredo’yu ne zaman kazanacaksın? Oynat burada. Nerede oynatacaksın? Cenk ile Negredo arasında uçurum yok."

        19

        "Cenk önemli bir değerdir. Son 1,5 aydır kaç maç oynadığına bir baksınlar. Oynamayan oyuncuyu nasıl kazanacaksın?"

        20

        "Negredo formsuzluğa itilmiş oyunculardan. Hem mental hem de fizik açısından. Oğuzhan da büyük oyuncu. O da kendini değerli hissedilmeli."

        21

        "Transferler oynayacak fazla şans bulamıyor. ‘Maç seçiyor' lafını hiç sevmem ama, Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Fabri ve Pepe hariç, Cenk Tosun ve Quaresma dahil, bütün oyuncular maç seçiyor. Evet maç seçiyorlar."

        22

        "Orta saha bütünlüğü de önemli. İnşallah Oğuzhan konusunda yanılıyorumdur. Lucescu’nun kadroya aldığı günden beri kafam karıştı. Bizi yanlış düşünmeye itiyorlar. Uluslararası transfere uymak için acaba böyle oluyor? Planlı mı diye düşünüyorsun. İvme devamlı gidiyor."

        23

        "Abartılı ve kasıtlı 6 maç cezası Caner’e pahalıya mal oldu. Adriano çok önemli bir oyuncu ancak Caner dediğin oyuncu bugün en az 15 orta yapardı. Caner'in cezası Beşiktaş'a pahalıya mal oldu."

        24

        "Caner küfürden ceza yemedi, öyle bir algı yaratıldı. Bunun cezası 6 maç olmaz. Bu, tezgahla verilmiş bir cezadır. Feghouli de 3 maç ceza aldı. Nasıl böyle bir ceza alır? Olcay ile Feghouli’nin cezasının aynı olması ayıptır yahu. O cezayı verenler düşünsün."