Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kleopatra Mısırlı değil! Roma İmparatorluğu hakkında bilinmeyen iddialar!
        1

        NERO TERORİYE GÖRE BÜYÜK ROMA YANGINI SIRASINDA KEMAN ÇALMIŞTIR

        Efsaneye göre Roma İmparatoru Nero, Büyük Roma Yangını sırasında sarayında şarkı söyleyip keman çalmıştır. Tarihi kaynaklardan bazıları Nero'yu siyasi muahliflere zulmdeden bir diktatör olarak anlatır.

        2

        Bazı kaynaklar ise halkını umursamayan sefalet içerisinde bırakan bir deli olarak niteler. M.S. 64'te meydana gelen Büyük Roma Yangını sıırasında, rakipleri Nero'yu Roma yanarken keman çalmakla suçlar. Hatta bazı kaynaklara göre yangın Nero tarafından başlatılmış bir kazadır.

        3

        Ancak söylentilerin yalan olduğu tarihçiler tarafından belirtilir. İlk olarak Antik Roma döneminde henüz keman icat edilmemişti. Diğer bir teori ise Nero'nun yangını söndürmek için büyük bir çaba sar ettiğidir.

        4

        Kaynaklara göre Nero haberi alır almaz bahçesinin kapılarını açmıştır. Nero'nun sanata olan ilgisi Roma toplumu tarafından kafir olarak görülmesine neden olduğu için bu tür iftiralar atıldığı söyleniyor.

        Elbette Nero'un rakiplerine yönelik acımasız zulmü itibarına yardım etmedi.

        5

        KLEOPATRA MISIR KRALİÇESİ OLMASINA RAĞMEN MISIRLI DEĞİLDİ

        Mısır tarihinde büyük bir yeri olan Kleopatra aslında Afrikalı değildi. Kökeni Makedon ve Yunan'dan geliyordu. Ailesinde eski Mısır dilini konuşan tek kişiydi.

        Kaynaklara göre, Makedonyalılar Pers Ahameniş İmparatorluğu'nu yendikten sonra Mısır Büyük İskender'in eline geçmiştir.

        6

        İskender'in ölümüden sonra ise I. Ptolemaios Soter'in M.Ö 305'te Mısır'ı aldığı bilinir.

        Kleopatra'da Ptolemaios soyundan geliyordu. Ailesinde yedinci Kleopatra olarak biliniyordu.

        Mısır'ın Yunan hükümdarları soylarını korumak için aile üyleri ile evllilik yapardı. Kleopatra'da kardeşi XVIII. Ptolemaiıs ile evlendi ve Julius Caesar ve Mark Antony ile olan aşkı romanlara kaynak oldu.

        7

        BARBAR KABİLELER VE ROMALILAR

        Romalılar ile Barbarlar arasında düşmanlık olduğu bilinir. Ancak ilişkileri birazdaha karmaşıktı. 'Barbar' aslında Romalılar ve Yunanlılar tarafından, Greko-Romen' mirasına dahil olmayan kişilere atıfta bulnmak için kullanılıyordu.

        Barbarlar, Gotlar, Vandallar, Alanlar, Franklar, Saksonlar ve Anglo gibi Cermen kabilelerine ait kişilerdi.

        Bazı kaynaklara göre Roma İmparatorluğu'nda yaşadılar ve vatandaşlık kazandılar. Yaygın inanışın aksine tüm barbarşar Roma'nın düşmanı değildi.

        8

        ROMA İMPARATORLUĞU NE ZAMAN ÇÖKTÜ?

        Bazı kaynaklarda Roma İmparatorluğunun çöküşü M.S 476 yılı olarak belirtilirken bazı kaynaklarda 1453 olarak belirtilir. Bunun nedeni Doğu ve Batı romanın farklı zamanlarda çökmesidir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ