Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Rusya'dan OPEC+'a petrol çağrısı - Enerji Haberleri

        Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'dan oluşan OPEC+, üretim politikasını görüşmek üzere gelecek ay toplanacak.

        Salgın hastalık sonucu talepte oluşan daralma nedeniyle üretimi günde 7.7 milyon varil kısan OPEC+, Ocak ayından itibaren üretim kısıntılarını 500,000 varil azaltmaya karar vermişti. OPEC+'ın 4 Ocak'taki toplantısında üretimin Şubat ayında 500,000 varil daha artırılmasını karara bağlaması bekleniyor.

        Novak Rusya'nın petrol üretiminin toparlanması için ideal petrol fiyatının varil başına 45-55 dolar seviyesinde olduğunu ifade etti. Novak gazetecilere yaptığı açıklamada "Olaylar normal ve istikrarlı devam ederse bu kararı destekleyeceğiz" dedi.

        Novak Rusya'nın piyasaları sarsmamak için petrol üretiminde kademeli olarak artışa gitme kararını desteklediğini söyledi. OPEC+ ilk başta Ocak ayından itibaren petrol üretiminde 2 milyon varil artışa gitmeyi kabul etmiş daha sonra bu ayın başında daha küçük bir artışa karar vermişti. Novak bu ayın başında üretim kısıntılarının Nisan ayına kadar 2 milyon varil azaltılmasını planladıklarını ifade etmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ