Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Saçlarını her gün yıkayanların yaşayabileceği 6 problem!
        1

        SAÇLAR NORMALDEN FAZLA DÖKÜLÜR

        Duş alırken saçların dökülmesi tamamen normal olsa da, çok sık yıkamak ve çok fazla şampuan kullanmak saç kökünü etkileyebilir ve saçların dökülmesine neden olabilir. Çok sık şampuanlama, saç derisi tarafından üretilen doğal yağları azaltır ve bu durum yeni saçların uzamasını engeller, saçları daha kırılgan hale getirir ve saç dökülmesine neden olur. Saç derisinin sağlığı için sülfatsız şampuanlar kullanılması ve saçı daha uzun aralıklarla yıkanması önerilir.

        2

        SAÇLAR ÇOK DAHA ÇABUK YAĞLANIR

        Temiz saç için şampuan gerekli olsa da uzun vadede saçları daha çabuk yağlandırır. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç deriniz o kadar çok yağ üretir. Saçınızı daha az sıklıkta yıkamak aslında yağlanmayı geciktirmenin anahtarıdır. Saç yıkama sıklığınızı kademeli olarak azaltarak yağ bezlerinizi daha az yağ üretmesi için alıştırabilirsiniz.

        3

        SAÇ UÇLARINDA ÇATALLAŞMA MEYDANA GELİR

        Saçı düzenli olarak düzleştirmek saç uçlarının çatallaşmasına neden olur ancak her gün saç yıkamak da kırık uçlara davetiye çıkarır. Islak saç ekstra kırılgandır. Bu nedenle saçı ne kadar çok yıkarsanız saç uçlarının kırılma ihtimali o kadar artar.

        4

        SAÇIN PARLAKLIĞI AZALIR

        Saçınızın daha fazla neme ihtiyaç duyduğunu ve parlaklığını kaybettiğini düşünüyorsanız saçınızı çok sık yıkıyorsunuz demektir. Nemsizlik saçı daha cansız hale getirir. Ek olarak, çok sık şampuanlama da saçlarda kalıntı birikmesine ve saçın daha cansız görünmesine neden olabilir.

        5

        SAÇLARINIZ DAHA ÇOK KARIŞIYORSA...

        Saçı her gün yıkamak saçın daha kuru ve kırılgan hale gelmesine neden olur. Bu da saçta düğümlere yol açar. Karışık saçlar tarakla zor açılır ve dökülmelere sebep olur.

        6

        DAHA SIK SAÇINIZI BOYAMANIZ GEREKEBİLİR...

        Eğer saçınızda boya varsa, sık yıkamayla boyanın ömrünü kısaltmış olursunuz. Her gün saçı şampuanlamak, saç rengini matlaştırır. Bu nedenle saçınızı 3-4 günde bir yıkamaya alıştırmalı ve boyalı saçlar için üretilen ürünler kullanmalısınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ