Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ne zaman, hangi tarihte? Başvuru şartları neler? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sağlık Bakanlığına yapılacak olan 2022 yılı işçi alımı ilanları ile temizlik Personeli alımı, Güvenlik Görevlisi alımı, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer bakanlık hizmetleri için alımı gerçekleşecek işçiler için bundan sonra sınava tabi tutulmadan doğrudan noter tarafından çekilen kura ile alınacak personeller belirlenebilecek.

        Bu şekilde alınacak işçiler belirlenirken önceliklilerde dahil olacak şekilde başvuru şartlarını taşıyan tüm kamu personeli alımı adayları içinden açık bulunan iş sayısı kadar asıl ve asıl olarak belirlenen sayı kadar da yedek işçi adayı direk kura ile belirlenecek.

        2

        RESMİ GAZETE'DE YÖNETMELİK YAYIMLANDI

        Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak personellerin istihdamına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin bazı maddeleri şunlar;

        MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 10 uncu madde eklenmiştir.

        "GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır."

        MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

        MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİN İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

        40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacak. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ