Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji prosopagnosia, pareidolia nedir, her yerde yüz görme, arabalarda yüz görmek, beyin sağlığı,

        Bir arabanın önüne baktığımızda, ya da elektrik prizine hatta bir parça tosta baktığımızda orada bize bakan bir surat görmemiz kaçınılmaz. Bazen etrafımız suratlarla çevrilmiş gibi hissederiz. Çünkü yeni bir DNews videosu beynimizin her yerde yüz bulmaya çalıştığını ve sıklıkla bunu başardığını açıklıyor.

        Nesnelerin üzerinde gerçekte olmasa da surat görmeye verilen terim “pareidolia” diye açıklanıyor. Hatta bunun için Instagram'da "#iseefaces hashtag'i ile paylaşılan fotoğraflar mevcut.

        Bu fenomen beynimizin “fusiform face area” kısmında yani insan yüzlerine veya araba gibi yüze benzeyen şeylere baktığımızda aktif olan bölgede bulunuyor.

        Diğer taraftan insanların yüzünü tanıyamadığımızda (ki buna prosopagnosia yani; kişinin evvelce gördüğü simaları birbirinden ayırt edememesi hali deniyor) bu bölge diğer sinir sistemleriyle kaynaşamıyor veya etkinleşmiyor demektir.

        Tüm bunlar bazı arabaların diğerlerinden çok daha dostça görünmesini açıklıyor. Yani güvenilir Bug’ınızla konuştuğunuz için deli değilsiniz. Görünen o ki, her zaman potansiyel arkadaş beklentisi içindeyiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ