Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Diyet Beni seviyorsan ye!, güneş aksüs, diyet, gizli diyet,
        1

        Güneş AKSÜS / HT MAGAZİN

        -Al canım al, şundan da al. Aaa... Bak bir de bunun tarçınlısını yaptım, bu da patatesli börek, peynirli olanın da tadına bakmalısın. 3 çeşit yaptım senin için…

        -Şey... Aslında ben...

        -Yok şey...

        -Yoksa yemeyecek misin? Bak şu hurmalı, tadına bak...

        -Ben diyet...

        2

        -Aa… burada diyet yok şekerim. Hadi ye! Ne olacak bir seferden...

        -Ya, öyle değil de... Ben gerçekten diyet yapmak…

        -Ya sus, ye işte! Nerede bulacaksın bunu! Saatlerce uğraştım senin için!

        -Çok teşekkür ederim, tadına bakayım tabii ama bozmak istemiyorum.

        3

        -Vallahi darılırım...

        -Yapma lütfen!

        -Bak Allah aşkına...

        -Ya tamam abartma...

        -Beni seviyorsan ye, lütfen…

        4

        Daha devam edeyim mi hikâyeye? Siz bu hikâyenin gerisinin nasıl devam ettiğini çok iyi biliyorsunuz öyle değil mi? Bu işi tek kelimeyle hayır diyerek çözebilen var mı? Ya da bunu çok sık yaşadığı için bir türlü kilo veremeyen? Arkadaşını sevdiğin için o keki yemek zorunda mısın? Ya da küsmesin darılmasın diye sevmediği halde o pastayı yiyen kaç kişi var? Ahh bilmez miyim? Ben diyetisyen olduğum için bana çok fazla yüklenemiyorlar. Ya da hayır diyorsam ikinciyi sormadıkları oluyor. Kimseyi kırmak, üzmek istemiyorum. Ama bu işe bazen çözüm bulmak gerekiyor. Neler yapabiliriz?

        5

        TADINA BAKMAK

        Ev sahibi ısrar etmeden sen başla; Aaa… Neler neler yapmışsın. Çok güzel bir sofra, bayıldım. (Coşkuyla) Hangisini yesem, hemen başlayalım vb. gibi süslü cümlelerle önce ev sahibini mutlu edin. Sonra bol sohbetle diyetinizi bozmayacak seçeneklerden tabağınıza alın. Sohbet boyunca tabağınızdakileri yavaş yavaş bitirin. Tabağı boş bırakmayın. Sofrada salata var ise mutlaka yanına doldurun. Diyet konusunu açmayın bile.

        6

        DİYETİSYENİNİZDEN BİLGİ ALIN

        Bu ısrarlı yemekten önce ya da kızlar buluşmasına gitmeden önce, orada neler olabilir öğrenin. Diyetisyeninizden ne neyin yerine geçebileceğini ve ne kadar yemeniz gerekir öğrenin. Hatta önemli bir sır vereyim mi? Sizi davet eden arkadaşınıza deyin ki “Ya sen harika mercimek köftesi yapıyorsun, o gün benim için yapar mısın?” İşte! O gün rahat yiyebileceğiniz bir seçenek şimdiden hazır. Gerisi daha kolay olacak. Kaçacaksa mercimek ve bulgur kaçsın!

        7

        SİZ DE GÖTÜRÜN

        Arkadaşınıza önceden söyleyeceğiniz birkaç cümleyle o günü kurtarabiliriz. Sizin hazırlayıp götürdüğünüz bir şeyler olsa... Diyelim ki giderken yanınızda kepekli, kuru meyveli kek, yulaflı kurabiyeler ya da tam buğday unundan poğaçalar götürseniz... Gideceğiniz yere hem bir hediye, hem de siz ve sizin gibi diyetini bozmak istemeyenler için mükemmel bir seçenek.

        8

        SPORU ARTIRIN

        Her şeyi denediniz ama olmadı. O zaman sizi kurtaracak şey spor! O gün ve ertesi gün biraz fazla yürüyüş yapın ve aldığınız kalorileri dengelemeye çalışın.

        9

        DİYET İTİRAFI

        Diyette kimseye göstermeden kaçamaklar yapıyorum. Çok minik ve sık sık. Zayıflamaya devam ediyorum o yüzden bunu diyet günlüğüme yazmıyorum.