Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Makyajınızı kefirle çıkarın

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Makyaj yapmayı sevenlerdenseniz cildinizin temizliğine ve sağlığına ekstradan özen göstermelisiniz. Tarifini verdiğim kefirli karışım makyajınızı çıkardıktan sonra cildinizin tertemiz olmasını sağlayacak. Ayrıca cildinizi besleyecek.

        Makyaj yapmayı çok seviyorum ve neredeyse her gün yapıyorum. Cildimin temizliğine de çok önem veriyorum. Makyajımı çıkarırken hem cildimi tamamen temizleyecek hem de besleyecek bir formülünüz varsa paylaşır mısınız?

        Deniz Y./İstanbul

        Size hem temizleme sütü hem de peeling niyetine kullanabileceğiniz karışım vereceğim. 1’er çay bardağı öğütülmüş bulgur ve pirinç ile 2 çorba kaşığı karbonatı karıştırın. Bu karışımı cam bir kavanozun içine koyun. Makyajınızı temizlemek istediğinizde bu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alın. Bunu 1 kahve fincanı kefirin içine atın. Cildinizi bu karışımla silin. Ardından karışımın içine biraz daha kefir katın ve yeniden cildinize uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra yuvarlak hareketlerle hafifçe ovarak çıkarın. Bu formül cildinizi besleyecektir.

        Çillere beyaz lahanalı reçete

        Yazın gelmesi ve güneşin kendisini hissettirmesiyle birlikte yüzümde özellikle de burnumun üzerinde çiller belirmeye başladı. Bu görüntü hiç hoşuma gitmiyor. Çillerimden kurtulmak için ne yapabilirim?

        Neslihan B./İzmir

        1 tutam beyaz lahanayı doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı limon suyuyla karıştırıp blender’dan geçirin. Bu karışımı çilli bölgelerinize sürün. 3 gün boyunca düzenli olarak uygulayın. Kullanmadığınız zamanlarda oda sıcaklığında saklamanız gereken bu karışımın 3 günde bir tazesini hazırlayın. Bu formül cildinize su katacak ve çillerinizin belirginliğini azaltacaktı

        Balkabağı maskesiyle IŞIL IŞIL PARLAYIN

        Mini etek ve şort sezonu açıldı. Bacaklarımın pırıl pırıl görünmesini sağlayacak bir formülünüz var mı?

        Yasemin M./Antalya

        1 dilim balkabağını ezip 500 gram sütün içinde pişirin. İçine 1’er çorba kaşığı bal ve kaymak katın. Karışımı banyoda tüm vücudunuza sürün. Vücudunuzu fazla sıkmadan streçle sarıp 15-20 dakika bekleyin. Sonra da yıkanın. Bu formülü haftada 2 kez uygulayın.

        Çatlayan dudaklara KAKAO

        Son günlerde sürekli çatlıyor. Dayanamayıp kuruyan yerleri kopardığım için dudaklarım yara bere içinde. Ne yapmamı önerirsiniz?

        Seda K./Mersin

        1’er tatlı kaşığı bal ve kakaoyu karıştırın. Bu karışımı her gün yatmadan önce dudaklarınıza sürün. Çatlayan bölgeler hızla iyileşecek, dudaklarınız yumuşacık olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ