Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Almanya'dan gelen ilikle hayata tutundu

        Soner ÖZCAN / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Metin-Safinaz Kaçar çiftinin üçüncü çocukları olarak dünyaya gelen 7 yaşındaki Zeynep Kaçar'a, 2.5 yaşındayken yorgunluk ve kilo kaybı şikayetiyle gittiği hastanede nadir görülen ‘kronik miyeloid lösemi' teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşabilmesi için ilik nakli olması gereken Zeynep'e, ailede yapılan taramalarda uygun ilik bulunamadı.

        ÖĞRETMENİ KAMPANYA BAŞLATTI

        Sağlık Bakanlığı'nın ilik bekleyen hastalar listesine alınan Zeynep'e 3 ay önce Almanya'dan uygun ilik bulunduğu haberi geldi. Ailenin nakil için Antalya'ya gitmesi gerektiği söylendi. Ancak inşaat işçisi baba Metin Kaçar, Antalya'ya gidecek yol parasını bile bulamayınca devreye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda okuyan Zeynep'in öğretmeni Arzu Zengin girdi. Arkadaşları arasında para toplayıp Zeynep'i tetkiklerin yapılması için hastaneye gönderen Zengin, Ergani Kaymakamlığı ile de görüşerek yardım kampanyası başlattı.

        98 BİN LİRA TOPLANDI

        Öğretmenin başlattığı yardım kampanyasının medyada yer almasının ardından aileye hayırseverlerden destek yağdı. Zeynep'in tedavi masrafları için kısa sürede 98 bin lira toplanıp ailenin hesabına yatırıldı. Kızlarının tedavisi için Antalya'ya yerleşen aileye, Antalya Büyükşehir Belediyesi de sahip çıktı. Baba Metin Kaçar, Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladı.

        1 AY HASTANEDE TEDAVİ GÖRECEK

        İlik nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Ünitesi'ne yatırılan Zeynep'e önceki gün, Almanya'dan getirilen ilik nakledildi. Naklin başarılı geçtiğini söyleyen Doç. D. Alphan Küpesiz şu bilgileri verdi: "Daha yeni nakil yaptık. İlik tam uyumluydu. Tedavisi 1 ay hastanede devam edecek. Eğer herhangi bir olumsuzluk olmazsa 1 ay sonra stabil bir odada kalması koşuluyla taburcu edeceğiz."

        "OKULUNA DÖNMESİNİ BEKLİYORUM"

        Zeynep'in ilik nakli olmasına en çok sevinenlerden biri de öğretmeni Arzu Zengin oldu. Öğrencisinin hastalığını öğrendiğinde çok üzüldüğünü anlatan Zengin, "Çocuğun gözümün önünde eriyip gitmesine dayanamadım. Onu kardeşim olarak gördüm. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Sağlığına kavuşmasında benim de bir katkım olduğu için çok mutluyum. Şimdi sabırsızlıkla okuluna dönmesini bekliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ